Ronnie O'Sullivan 1993-ban, nem egészen 18 évesen nyerte meg a UK Championshipet, és lett ezzel a snooker történetének valaha volt legfiatalabb pontszerző tornagyőztese.
Ez a siker már akkor jött, amikor édesapja börtönben ült - 1992-ben gyilkosságért ítélték el - majd 1996-ban édesanyját is lecsukták adócsalásért. Minderről sokkal részletesebben olvashatunk Ronnie O'Sullivan magyarul hamarosan megjelenő, első önéletrajzában.
Nem tudtam, hogy mit csináljak. Borzalmas volt. Senkinek sem kívánok hasonlót.
British Open
John Higgins: Megbocsáthatatlan ez a vereség
28/09/2022 - 07:36
19 éves koromig egyetlen cigit sem szívtam el. Jó fiú voltam, fegyelmezetten éltem, profi módon. Apám is fegyelmezett volt, ami jót tett nekem. 16 éves voltam, amikor lecsukták, és ez borzalmas volt, aztán négy évvel később anyám is börtönbe került. Ekkor vesztettem el a fonalat.
Hat évig nem találtam vissza a helyes útra. Jó lenne visszamenni az időben, hogy mindent máshogy csináljak, de ezen már nem lehet segíteni. Sok évet elvesztettem a viselkedésem miatt, de legalább jól éreztem magam közben."
A világelső arról is beszélt, hogy hasonló módon győzi le az ellenfeleit, mint Novak Djokovic.
"Alapvetően arról van szó, hogy megtalálok egy pontot, ahol tudom, hogy az ellenfelem már nem fogja tudni tartani a lépést. Lehet, hogy nyer még egy, kettő, vagy három frame-et, de előbb-utóbb össze fog zuhanni. Egyszerűen azért, mert fizikailag vagy mentálisan nem tudja tartani velem a lépést.
Ilyenkor esik meg, hogy 4-4-ig fej-fej mellett haladunk, és aztán egyszer csak 12-4-re elhúzok. Látom rajta, hogy mindent beleadott, hogy 4-4 legyen az állás, én viszont akármeddig tudok ilyen jól játszani, ezért lerázom az ellenfelemet.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

Persze vannak olyan napok is, amikor akármit próbálok, nem megy jól a játék. Viszont amikor elkapom az előbb említett fokozatot, akkor nagyon erős a játékom. És elég sokszor játszom nagyon magas szinten, ami egyáltalán nem egyszerű dolog.
Olyasmi, mintha Djokoviccsal játszanál. Lehet, hogy szorosan megnyered az első szettet, mert mindent beleadtál, de aztán elkezd még jobban játszani, és látszik a másikon, hogy nem tud megbirkózni a feladattal.
Ezt a folyamatot mindig végig kell csinálni. Tudod, hogy elkapod a másikat, de nem szabad elbíznod magad. A snooker nagyon kemény tud lenni. Csak ülsz a székeden, és ilyenkor nem te kontrollálod a játékot. Amikor ülsz, akkor meg kell birkóznod mindazzal, ami a fejedben történik."
forrás: eurosport.co.uk
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "A Tournak segítenie kellene a női snookert"
28/09/2022 - 05:34
British Open
Ronnie O'Sullivan kizúgott a British Openről
27/09/2022 - 08:12