Ronnie O'Sullivan kicsit botladozott a Bingham elleni csoportelődöntő elején, és 2-1-es hátrányba került. Aztán viszont igen meggyőző játékkal zárta le a meccset: lökött egy 83-as, egy 115-ös és egy 103-as breaket. Gyorsvonatként elszáguldott Bingham mellett. Aztán következett Murphy és Fu rettentő fura összecsapása, ahol időnként teljesen gyermeteg hibákat követtek el, annyira, hogy még a szakkommentátor, McManus is hitetlenkedett. Murphy játszott sokkal több hibával, Fu azért összehozott néhány nagyobb breaket, és 4-1-gyel továbbment.
Pechére, mert így ő kapta meg a csoportdöntőben az expresszt. Igaz, az ötszörös világbajnok estére már nem tartogatott százasokat, de ötször is eljutott legalább 60-ig, és 6-0-ra kiütötte Fut. A 6-0 nem gyakori eredmény, a hongkongi ellen pedig példa nélküli, mint ahogy általában a top 16-on belül nemigen szokott előfordulni. Fu a tavalyi Welsh Openen 5-0-s vereséget szenvedett Hawkins ellen, és az azt megelőző 5-0-s vereségéig vissza kell menni időben egészen a 2005-ös Premier Liga elődöntőjéig. 6-0-ra most kapott ki először. Hozzá tartozik persze, hogy nem gyakran játszanak hat nyert frame-ig, de azért előfordul.
A felső ágon tehát kialakult a Ding - O'Sullivan elődöntő, ami a kiemelések alapján papírforma eredmény. Az alsó ágon a második kiemelt Selby helyett Trump jutott be a négy közé, és mivel ma nem játszanak meccseket Coventryben, majd holnap este tudja meg, hogy ki lesz az ellenfele. Könnyen elképzelhető, hogy pénteken is borul a papírforma, mert Robertson nincs bomba formában, Walden és Allen viszont annál inkább. És bizony még Carter is veszélyes lesz az ausztrálra, hiszen a Kapitány fél év kihagyás után extrán éhes a sikerre.
Snooker
Mark Selby beszél a sötét időszakáról
EGY NAP
A pénteki menetrend tehát: magyar idő szerint 14 órakor kezd Robertson és Carter, utánuk következik Walden és Allen, a múlt heti chengdui döntő mini-visszavágójával. 20 órakor pedig a két győztes eldönti, hogy melyikük játszik szombaton elődöntőt Trump ellen. Allen könnyen lehet, hogy visszavág Waldennek, mert a rövid meccsek neki jobban fekszenek. A másik csoportelődöntőben, félretéve az egyébként kiegyenlített mérleget, inkább Cartert érzem sanszosnak. Ha pedig így alakulnak a csoportelődöntők, akkor az utóbbi hónapok alapján Allent várom a szombati folytatásra.
Snooker
Judd Trump az év játékosa, sorozatban harmadszor
TEGNAP 17:54
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11