Remekül indult a Tour Championship 2021-es döntője. O'Sullivan és Robertson egyaránt négy-négy frame-et nyert az első etapban. Mindketten löktek két-két százas breaket, és úgy nézett ki, hogy minden adott egy fantasztikus és izgalmas második szakaszhoz.

Csakhogy az ausztrál nem így gondolta. Egészen egyszerűen elővette a hibátlan játékát, és egyetlen frame-et sem engedélyezett a hatszoros világbajnoknak. Csodálatosan játszott, a hat esti frame során három százas, valamint egy 90 és egy 70 feletti breaket lökött. Megállíthatatlan volt.
Robertson ezzel megszerezte pályafutása 20. pontszerző trófeáját. Ebben a szezonban „csak" kettőt nyert, de ugye a másik a UK volt, tehát éppen a két legjobban fizető pontszerzőt vitte el. És így fordul rá a világbajnokságra... Ezt nyilatkozta:
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
17 ÓRÁJA
„Ha figyelembe vesszük, hogy ki volt az ellenfelem, akkor biztos, hogy ez volt életem legjobb döntőben nyújtott játéka. A Judd Trump elleni Bajnokok Bajnoka finálé is nagyon magas szintű volt, de most még teljesebb volt a játékom. Az egész meccsen gyakorlatilag hibátlanul játszottam. Igazán jó érzés, hogy így is tudok snookerezni most, hogy nemsokára kezdődik a világbajnokság.
Az elejétől fogva elkaptam a fonalat. Annyiból nem volt nehéz a dolgom, hogy tudtam, jól sikerült a felkészülésem. Ez a hét számomra arról szólt, hogy a helyükre kerüljenek bizonyos dolgok ahhoz, hogy a legjobb esélyem legyen a világbajnokság megnyerésére. Azt volt a célom, hogy minden meccs minden szakaszát a saját szabályaim szerint játsszam le."

Neil Robertson | Tour Championship

Fotó: Eurosport

O’Sullivan szezonbeli ötödik döntőjét játszotta, és az ötödiket bukta el. Ez két szempontból is rekord. Egyrészt soha nem vesztett sorozatban öt pontszerző döntőt. Korábban három volt a „rekordja” ezen a téren: a 2005-ös Grand Prix-n Higgins, a 2006-os Northern Ireland Trophyn Ding, a 2007-es Grand Prix-n pedig Fu múlta őt felül a fináléban. Ezúttal azonban nem két év, hanem mindössze négy hónap alatt hozta össze a sorozatos vereségeket. És ez a másik rekord: korábban soha senki nem vesztett el egy szezonon belül öt döntőt. No persze ahhoz be is kell jutni öt döntőbe… O’Sullivan ezt mondta a mérkőzés után:
„Soha senkit nem láttam ennyire jól játszani. Hihetetlen volt. Olyan volt, mintha poolasztalon snookerezne. Voltak lökések, amiket ha nem talál el tökéletesen, akkor az ívre pattannak, de neki minden a zseb közepébe esett. Ezzel nem tudom felvenni a versenyt. Csak hátradőltem, és élveztem. Csodálatosan játszott.
Robertson is kitért az ellenfelére:
„Biztos vagyok benne, hogy ez a vereség motiválni fogja Ronnie-t a világbajnokságon. Nagyon eltökélten fog Sheffieldbe érkezni. Lehet, hogy nem fog beszélni róla, de biztos vagyok benne, hogy feldühíti a dolog. Sajnálom azokat, akik az első néhány meccsén az útjába kerülnek.”
Az érintett ezt mondta ugyanerről:
„Engem nem az eredményeim tesznek magabiztossá, hanem a játékom. Ha jó formában érzem magam, akkor magabiztosan játszom, akár nyertem versenyt, akár nem.
Szűk három hét, és megtudjuk, mi a helyzet. Legalábbis elkezdjük megtudni, hiszen a világbajnokság végéig még több mint öt hét van hátra. Annyi bizonyos, hogy O’Sullivan címvédőként a nyitónapon, azaz április 17-én lép először asztalhoz.
(Szerző: Buzás Gábor)
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
TEGNAP - 08:57
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19