Robertson úgy döntött, nemcsak a már időközben véget ért Championship League-et, hanem az augusztusi European Masters-t, valamint a szeptember végi British Open-t is kihagyja, vagyis az új idény első három pontszerző tornáját.
Bár a jövő hónapban meghívást kapott a négy legjobb férfi és női játékost felvonultató vegyespáros világbajnokságra, valamint az október elején sorra kerülő Hong Kong Mastersre, pontszerző versenyen csak ezután lép újra asztalhoz, az október 16. és 23. között megrendezendő Észak-Ír Openen, ahol az első körben majd a skót Fraser Patrick lesz az ellenfele.
Az ausztrálnak tavaly is októberben rajtolt el a szezon érdemi része, melyet követően viszont gyakorlatilag le sem vette a lábát a gázról, és végül négy tornagyőzelemnél – köztük egy Masters-trófeával a zsebében – állt meg, amivel felülmúlta a korábbi 21 profi szezonjának mindegyikét.
Snooker
Judd Trump lesz a szezon legjobbja, de Ronnie O’Sullivan zárja az évet világelsőként?
11/07/2022 19:09
Ez mindenképp jó ómen lehet Robertson számára, aki múlt nyáron az esküvője miatt nem vállalt versenyeket, és a szezon későbbi részében is kihagyott néhány tornát, hogy minél jobban beossza az erejét. Hogy ezúttal is hosszabbra nyújtja az április óta tartó pihenését, annak oka ismét a családhoz köthető.
„Régebben a legtöbb versenyen játszottam, de most már elsősorban szórakozásból snookerezem. A családom rendkívül fontos számomra, ők inspirálnak engem az újabb győzelmekhez.”

Robertson tavaly nyári esküvőjén feleségével, Millével, és két gyerekükkel

Fotó: WorldSnooker

A szórakozás elsődlegességének hangsúlyozása nagyon is hajaz Ronnie O’Sullivan utóbbi években hangoztatott hozzáállására, és abból a szempontból nehéz is ebbe belekötni, hogy Robertson is már hihetetlen magasságokban jár az eredményeket tekintve. Jelenleg 23 pontszerző-trófeával rendelkezik, amivel az örökranglista hatodik helyén található holtversenyben Judd Trumppal; hat Triple Crown-elsősége van; 848 darab százas break-nél jár; valamint elmondhatja magáról azt a lenyűgöző sorozatot, hogy a 2006-os első pontszerző-sikere óta minden évben nyert legalább egy profi versenyt.
„A pályafutásom jelenlegi szakaszában nem számít már, mennyi tornát nyerek még, ugyanakkor szívesen elhódítanám újra a világbajnoki címet.” – fogalmazta meg, mi az egyetlen igazán nagy cél, ami jelenleg a szeme előtt lebeg.
Robertsonnak éppen az egyetlen hiányérzete az előző idényből (ahogy gyakorlatilag az egész karrierjéből) az lehet, hogy a vb-n ezúttal sem tudott sokáig jutni, igaz, legutóbb egy kiváló formát kifogó Jack Lisowskiba futott bele, aki ellen viszont legalább sikerült meglöknie élete első maximumát a Crucible-ben, ami szintén nem sok snookerjátékosnak adatik meg.

Neil Robertson meglökte első maximumát a világbajnokságon

„Karrieremnek egy olyan szakaszában járok, ahol megpróbálom kiélvezni mindazt, amit elértem. Több szezonon keresztül túl tökéletesen próbáltam snookerezni, ugyanakkor most már nem félek a vereségektől, és úgy próbálok győzni, hogy élvezzem. Inkább támadósnookert játszom, és kapjak ki úgy, mintsem a tökéletességre törekedjek.” – világított rá régi-új mentalitására, amely tulajdonképpen 40 éves korára tette igazán érett játékossá, bármilyen furcsa is megállapítani ezt egy ekkora klasszisnál.
Már csak emiatt sem elképzelhetetlen, hogy Robertson pályafutásából még jópár kiemelkedő év lehet, akár a tavalyi csodálatos szezonhoz hasonló. Meglátjuk, hogy a család és az eredmények okozta esetleges jóllakottság csillapítja-e valamennyire a sikeréhségét, egy biztos, önbizalomból nincsen híján, és ha továbbra is úgy érzi, hogy nincsen szinte semmilyen veszítenivalója, akkor jó eséllyel idén is felköthetik a nadrágjukat a riválisok.
via Eurosport.co.uk és thesportsman.com
Snooker
Összeáll a négy legjobb férfi és a négy legjobb női snookeres
07/07/2022 07:20
Snooker
Neil Robertson: "Mégis mi okom lenne panaszra?"
13/05/2022 09:00