Nagyon vicces, hogy papíron papírformaborulás Higgins győzelme Jordan Brown ellen, mert a skótok négyszeres világbajnoka, harmincszoros pontszerző győztese a tizedik, míg a Welsh Open friss bajnoka a hetedik helyen kvalifikált a Players Championshipre. Ettől eltekintve nyilván Higgins volt az esélyes, már csak azért is, mert Brown aligha tért magához a vasárnapi sikere után. Meg persze különben is.
Higgins esélyeshez méltóan snookerezett, lökött három százas breaket, és a torna első 6-0-s sikerét érte el. Hasonlóan sima mérkőzést nyert Robertson, aki a UK-n meglepetésre elődöntőig menetelő Lu Ninggel találta szemben magát. Az ausztrál négy százas breaket lökött, sziporkázott a meccsen. Ugyanakkor mindkettejük könnyed győzelme nehezen értelmezhető, mert szerencsés sorsolást kaptak.
"Nagyon nehéz visszatérni a földre egy ilyen siker után, főleg ha korábban semmit sem nyertél. Nem emlékszem tisztán az első pontszerző tornagyőzelmemre, de arra igen, hogy utána napokig buliztam. Az a legjobb, ha az ember ki tudja élvezni a győzelmet, bár Jordannek erre most nem volt lehetősége" - mondta Higgins.
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
TEGNAP - 19:44

AY0I5202.jpg

Fotó: Eurosport

Robertson pedig, aki a UK Championship megnyerése óta gyakorlatilag eltűnt, így nyilatkozott: "Az első frame után hibátlan volt a játékom. Ez nem történik meg minden nap. Nagyon örülök, hogy ismét jó formában tudtam snookerezni."
A két világbajnok mellett szintén világbajnokként a negyeddöntőbe jutott O'Sullivan, Bingham és Selby. Rajtuk kívül Hawkins, Lisowski és Wilson került a legjobb nyolc közé. A hatszoros világbajnok egy felejthető "rangadót" játszott Dinggel, melyet 6-5-re nyert meg. Arról kérdezték a meccs után, hogy fel tudta-e dolgozni a Welsh Open döntőjének elvesztését:
"Én úgy látom a profi versenysorozatot, mint egyetlen hosszú tornát. Nem is különítem el a versenyeket. Olyan, mintha most kezdődne a 38. forduló. Én csak játszom, amikor meccsem van."
Lisowski lesz az ellenfele csütörtök este, aki idén már kétszer döntőzött, de mindkétszer kikapott. O'Sullivan is ugye csupa elvesztett döntőket tud felmutatni, szám szerint hármat. Más kérdés, hogy a fiatalabb angol még sosem nyert pontszerző tornát, összesen már öt elbukott döntőnél tart. O'Sullivan azt mondta, hogy voltak szoros meccseik, de ezt rosszul tudja, mindkettőt simán nyerte.
A negyeddöntők slágermeccse Higgins és Selby csatája lesz. A 2017-es világbajnoki döntő két szereplőjének egymás elleni mérlegét Selby vezeti 11-7-re, de az utóbbi két meccsüket a skót nyerte. Ha minden jól megy, ez egy csodás meccs lesz. Pénteken 14 órakor kezdenek.
Scottish Open
Gary Wilson simán hozta a Scottish Open döntőjét
TEGNAP - 08:51
Scottish Open
Scottish Open : A 7. frame vége Gary Wilson és Kyren Wilson között
TEGNAP - 08:50