Robertson pályafutása tizedik pontszerző döntőjét játszotta, és éppen ezért ő volt az esélyes, valamint a címvédő. Perry ugyanis mindössze másodszor jutott el idáig, és 2001-ben csúnyán kikapott Hendrytől a European Openen. Viszont Perry mutatott jobb játékot ezen a héten, a szombati napot kivéve.
Robertson érdekes módon sokkal nehezebb úton jutott el a fináléig, hiszen Murphyt és Hawkinst is le kellett győznie, míg Perry nem találkozott top 16-os játékossal. Most viszont a világ egyik legjobbja volt az ellenfele. Ennek ellenére Perry kezdett sokkal jobban, és 3-0-ra elhúzott. Nem csoda, mert a meccs első fázisában az ausztrál nem lökött 30-as breaket sem.
Aztán viszont két frame-et behúzott a volt világbajnok, bár még mindig nem brillírozott. Kiegyenlítenie azonban nem sikerült, ugyanis Perry egy 74-es és egy 61-es breakkel megnyerte a hatodik frame-et. Végre Robertosn is eljutott 50 fölé, és akkor már meg sem állt 72-ig. Nyögvenyelősebb frame-ek következtek, valamint a nagyszünet, és a címvédő 5-5-nél érte utol ellenfelét.
Snooker
Mark Selby beszél a sötét időszakáról
2 ÓRA
Vezetni viszont csak később tudott, de akkor már két frame-mel is elment, 8-6-ra. Ekkor nehéz volt elképzelni, hogy szoros lesz a végjáték, pedig így lett. Merthogy Perry ismét nyert 3 frame-et zsinórban, és 9-8-ra vezetett. A meccs legnagyobb breakjét, egy 93-ast lökte a 17-dik frame-ben. Robertson viszont megmutatta, hogy mekkora klasszis, mert egy nagy breakkel egyenlített (87), aztán egy másikkal (78) 10-9-re megnyerte a meccset. És ez bizony nem semmi, mert korábban összesen egyetlen 50 feletti breakje volt.
Meg kell becsülni a döntő frame-es döntőt, mert tavaly csak egyszer fordult elő (International Championship, Ding-Fu). A címvédés sem gyakori, legutóbb a 2013-as világbajnokságon sikerült, de mondhatni, hogy elvétve esik meg. Perry a második döntőjét is elvesztette, de most semmiképp sem játszott alárendelt szerepet. És nem biztos, hogy újabb 13 évet kell várni a következő döntőjére.
Robertson pedig immár tízszeres pontszerző győztes, és ezzel utolérte Jimmy White-ot. Az ausztrál játékos 15-ből tíz döntőt nyert, ami fantasztikusan jó mérleg. A 85.000 fontos csekkel megelőzi Dinget, és feljön a világranglista második helyére, Selby mögé. És rohanhat Bendigóba, hogy hazai földön is mutasson valami szépet a tavalyi döntője után.
Snooker
Judd Trump az év játékosa, sorozatban harmadszor
EGY NAP
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11