Az ausztrál sztár 2010-ben megszerezte a világbajnoki címet, azóta azonban mindössze egy elődöntőre futotta tőle.

Négyszer is kiesett a negyeddöntőben, háromszor pedig rögtön az első fordulóban. Erre az időszakra esett a játékfüggőséggel "töltött" néhány éve is, de ha azt kivesszük a képből, akkor is elmondható, hogy alulteljesít a Crucible-ben. Ő maga ezt mondta erről:
Az utóbbi hét-nyolc torna közül úgy öt alkalommal simán hoztam az első két meccsem, és máris én lettem a fő esélyes. Valószínűleg én is így éreztem, kiengedtem egy kicsit, és azt hittem, hogy nem tudok kikapni 13 nyert frame-ig tartó mérkőzésen. Idén viszont igyekszem figyelmen kívül hagyni mindent, és csakis arra koncentrálni, hogy az én szájam íze szerint menjenek a meccseim. Fontos, hogy az ellenfelek féljenek tőlem, és ne ők diktálják a játék alakulását.
German Masters
Jön a German Masters, amit Judd Trump többre tart a UK-nál
EGY ÓRÁJA
Nos, Liang ellen ezt abszolút hozta. Robertson már szombaton is remekül játszva 6-3-ra elhúzott, a vasárnapi második etapban pedig állva hagyta ellenfelét, és 10-3-ra győzött. Összesen három százas breaket, és további öt 50 felettit gyártott, valóban meggyőző volt a játéka. No de tavaly és tavalyelőtt sem az első fordulóval voltak gondjai...

Snooker világbajnokság: Robertson v Liang

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy tavaly Mark Selby, két éve pedig John Higgins állította meg Robertsont a negyeddöntőben. Idén egy kicsivel könnyeb a sorsolása, mert a második ellenfele vagy Jack Lisowski, vagy Ali Carter lesz, a negyeddöntőben pedig a papírforma szerint Kyren Wilson, vagy Barry Hawkins. Egyikük sem könnyű ellenfél, de nem is sokszoros világbajnokokról van szó.
Vasárnap négyen jutottak a második fordulóba. Elsőként a Masters címvédője, Yan Bingtao, akit már egy-két éve a jövő világbajnokaként tartanak számon. Martin Gould ellen szombaton még nem ment neki igazán jól, 4-4-nél fejezték be a mérkőzésük első felét. A második szakaszban már sokkal jobban játszott a kínai, lökött két százas breaket is, és 10-6-tal továbbjutott.

Snooker világbajnokság : Yan Bingtao vs Martin Gould

Délután csatlakozott hozzá David Gilbert, aki félig-meddig már szombat este megnyerte a mérkőzését jó barátja, Chris Wakelin ellen. A volt világbajnoki elődöntős remekül játszott az első felvonásban, három százassal 7-2-es előnyre tett szert. Vasárnap délután kicsit akadozott a játéka, de Wakelin nem igazán tudta ezt kihasználni, és Gilbert 10-4-gyel továbbjutott.
Este Robertson mellett az eltiltása után visszatérő Jamie Jones volt a másik győztes, aki az első meglepetést szállította, hiszen a kiemelt Stephen Maguire-t győzte le. Mégpedig simán, ugyanis 5-4-ről folytatták a meccsüket, melyen a skót már nem tudott frame-et nyerni. Maguire azt mondta a vereség után, hogy ha van is szó arra, ahogyan játszott, ha kimondaná, biztosan megbírságolnák.
A négy véget ért mérkőzés mellett elkezdődött még kettő. John Higgins egészen vacakul kezdett a magabiztos Tian Pengfei ellen. 4-1-re elhúzott a kínai, és a neégyszeres világbajnoknak nagyon össze kellett szednie magát, hogy 4-3-ra szépítsen. Olyan lassú volt a játék (de nem rossz), hogy a hetedik frame után elküldték őket az asztalról, nehogy belecsússzanak az esti etapba. Higgins rajongói az új nap, új forma közhelyben kell bízniuk, mert a skót sztár vasárnapi játéka bizony kevés volt.
Anthony McGill és Ricky Walden is nekivágott a maguk csatájának. Aki innen továbbjut, az lesz O'Sullivan következő ellenfele. Időnként kifejezetten jó játékot mutattak, együtt összehoztak három százas breaket, és a mérkőzés a lehető legszorosabb: 5-4-re a tavalyi elődöntős skót vezet. Hétfő este innen folytatják.
Hétfőn tehát befejeznek két vasárnap elkezdett mérkőzést. Ezenkívül elkezdődik Ding Junhui és Stuart Bingham összecsapása, az első forduló slágermeccse. Nemcsak elkezdődik, hanem véget is ér a két Wilson csatája, illetve Jack Lisowski és Ali Carter is fellép a Crucible-ben.
Shoot Out
Hossein Vafaei az első iráni tornagyőztes
TEGNAP 08:22
Shoot Out
Az iráni Hossein Vafaei nyerte a snooker Shoot Out-ot, miután legyőzte a háromszoros világbajnokot
TEGNAP 07:19