Walden jutott be elsőként az International Championship döntőjébe. 3-2-ig szoros volt az elődöntője Milkins ellen, de onnantól fogva egyoldalúvá vált a mérkőzés. Milkins sorra adta a lehetőségeket Waldennek, cserébe viszont nem kapott sokat, és ennek egy zavarba ejtő vereség lett a vége: 9-2. Milkins a hatodik elődöntőjét játszotta, és mind a hatot elbukta, de még így is visszakerül a top 16-ba, ami a Masters miatt nagyon fontos a számára.
Walden pályafutása harmadik pontszerző döntőjébe jutott be, és figyelemre méltó, hogy eddig mindkettőt megnyerte. 2008-ban Sanghajban O'Sullivant, 2012-ben Wuxiban Binghamet győzte le. Kis extra info, hogy mind a két tornán született maximum, ráadásul Wuxiban a döntőben lökte Bingham. Walden egyébként már hét darab százast lökött ezen a héten. Neki van a legtöbb, ez is mutatja, hogy mennyire jó formában van. Még akkor is, ha igazi klasszissal eddig nem találkozott. Na de majd a döntőben!
Williams és Allen játszik szombaton a másik döntős helyért. Az egymás elleni mérlegben az észak-ír sokkal jobban áll (9-5), de ha csak a pontszerző meccseket tekintjük, akkor máris szoros az állás (4-3), ha pedig a legalább 9 nyert frame-ig tartó összecsapásokat vesszük figyelembe, akkor 2-0-ra vezet a walesi. Szóval akkor ki az esélyes? A klasszis alapján Williams, az utóbbi hónapok formája alapján Allen. Viszont Williams két éve nem játszott olyan jól, mint csütörtökön, O'Sullivan ellen. Vajon tudja tartani ezt a szintet? És vajon Allen megint összecsuklik egy hosszú meccsen (mint a sanghaji döntőben), vagy tanult abból a fiaskóból? Akárhogy is, ez egy nagyszerű meccs lehet.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
TV: Eurosport 8:30 és 12:30 Mark Williams - Mark Allen
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16