A 37 fős versenyen négy- illetve ötfős csoportokba kerültek a játékosok. Révész Bulcsú az A jelű ötösben négy meccset játszott, és mindössze egyetlen frame-et bukott - tehát gyakorlatilag tökéletes teljesítménnyel hozta le a csoportkört.
Ebben egyébként nincs semmi meglepő, Bulcsú abszolút favorit volt hongkongi, belga, moldáv és szaúdi ellenfeleivel szemben. Szerdán már a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket játsszák, csütörtökön pedig elkövetkeznek az elődöntők, majd a finálé. Bulcsú a kiváló szerepléssel az egyenes kiesése tábla második kiemelését szerzte meg, ami elvileg könnyebb utat jelent az elődöntő, illetve akár a döntő felé.
A mezőnyben találjuk még Liam Daviest, azt a 16 éves walesi játékost, aki tavasszal megnyerte az U18-as Európa-bajnokságot, és akit profi versenyen is láthattunk már. Davies az egyetlen játékos a résztvevők között, aki elméletileg, vagy ha úgy tetszik, papíron erősebb, mint Bulcsú, de nyilván ő is verhető - legyen így! Ott vannak még az ázsiai játékosok, akik Bulcsú édesapja szerint jóval gyengébb eredményeket (a versenyen, illetve gyakorlás során elért legnagyobb breaket kell leadni) adtak meg magukról, mint ami valójában igaz.
Snooker
Magyarországról a profi snooker világába - beszélgetés Révész Bulcsúval
30/08/2022 - 19:05

Liam Davies

Fotó: WorldSnooker

Davies egyébként ugyanúgy hozta le a csoportkört, mint Bulcsú, azaz egyetlen frame-et bukott négy megnyert mérkőzésén, és ezzel a 16-os tábla első kiemelését szerezte meg. Az utánpótlás-versenyeken a 40 feletti breakeket jegyzik, ebben abszolút kimagaslik Davies, akinek nyolc ilyen van, 75-ös a legnagyobb, valamint Bulcsú, aki öt nagy breaket gyártott, köztük egy százast is, ami eddig csak neki sikerült a versenyen.

bulcsu.jpg

Fotó: Eurosport

Szintén breakerős a hongkongi Langyi Ryan Li, ő négy nagyobb breaket hozott össze négy meccsén, és három frame-et bukott. Első ránézésre hármójuk között fog eldőlni a cím sorsa. Langyival egyébként az elődöntőben futhat össze Bulcsú, Daviesszel pedig értelemszerűen a fináléban.
Nico Leclercq éppen a fent említett hongkongi csoportjába került, négy meccséből egyet megnyert, ez szép helytállás. A versenyen van még egy magyar résztvevő: Kovács M. Veronika a játékvezetők sorát erősíti.
Snooker
Révész Bulcsú bronzérmes az U21-es világbajnokságon
27/08/2022 - 18:58
Snooker
Tisztes helytállás a mélygarázsos snooker Eb-n
28/06/2022 - 16:28