Révész Bulcsú az U16-os tornán rendkívül simán hozta a csoportmérkőzéseit, mindössze egy frame-et bukott négy meccsén.
Az egyenes kieséses szakaszban nem vesztett frame-et a döntőig - ez összesen három meccset és tíz megnyert frame-et jelent. A fináléban a torna legerősebb játékosával, a walesi Liam Daviesszel került szembe, és végül 4-2-re kikapott tőle.
Bulcsú egy százassal (113, az U16-os torna legnagyobb breakje) és további hét 50 feletti breakkel zárta a legifjabbak versenyét.
Snooker
Magyarországról a profi snooker világába - beszélgetés Révész Bulcsúval
30/08/2022 - 19:05
A magyar fiú még simábban hozta a csoportmeccseit az U18-as mezőnyben, mindhárom alkalommal 3-0-ra győzött. A 16 között viszont 3-2-re kikapott, mégpedig az iráni Shahin Sabzitól, aki Nagy Eriket is búcsúztatta a 32-es táblán. Bulcsú a korai kiesés ellenére az U18-asok legtöbb félszázasát produkálta, szám szerint hatot. A döntőt végül Liam Davies és a lengyel Antoni Kowalski játszotta, 4-3-ra győzött a walesi.
Az U21-es mezőnyben négy kiemelkedő játékos volt, és mind a négyen be is jutottak az elődöntőbe. A 20 éves Florian Nüssle tűnt a legesélyesebbnek, elsősorban kora és rutinja miatt. Csakhogy ő 5-2-re kikapott az elődöntőben Liam Daviestől, aki ezzel mindhárom döntőbe bejutott Bukarestben.
Bulcsú ellenfele a négy között Kowalski volt, akitől három éve a tyumeni U16-os világbajnokság döntőjében kikapott. Bulcsú idáig ismét remekelt, egyetlen bukott frame-mel hozta a csoportkörét, majd 3-2-es, 4-2-es és 4-0-s sikerekkel, egyre jobb játékkal menetelt az elődöntőig.
Ott viszont ismét kikapott a lengyeltől, alighanem elfáradt a torna végére, és így a harmadik helyen zárt.
A három tornán tehát két érmet szerzett, csak a mindhárom versenyt megnyerő Davies volt eredményesebb, mint Bulcsú. A mi fiunk összesen 22 félszázas breaket gyártott, ebből kettő volt százas, és további hét 70 feletti, ráadásul a legkomolyabb, az U21-es versenyen hat olyan breaket lökött, ami legalább 70-es volt, és ez igencsak szép teljesítmény a 22 megnyert frame során.
Mint korábban Bulcsú elmondta az Eurosport stúdiójában, minél hamarabb szeretne profi lenni, ami bizony nem könnyű feladat, de egyértelmű, hogy jó úton jár.
Snooker
Révész Bulcsú hasít az U16-os világbajnokságon
17/08/2022 - 11:48
Snooker
Tisztes helytállás a mélygarázsos snooker Eb-n
28/06/2022 - 16:28