Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan elképesztő sorozatban van

Buzás Gábor

Frissítve 21/02/2024 - 13:25 GMT+1

A világelső is megkezdte szereplését a Players Championshipen. Ronnie O'Sullivan elképesztő sorozatban van, hiszen az utóbbi három versenyét egyaránt megnyerte: az Egyesült Királyság Bajnokságán, a Mastersen és a World Grand Prix-n sem talált legyőzőre. Zhou Yuelong ellen döcögősen kezdett, de végül így is 6-2-re győzött.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Hatalmas meglepetés lett volna, ha éppen a kínaitól kap ki, hiszen eddigi hat mérkőzésüket mind a Rakéta nyerte. Más kérdés, hogy az utóbbi két alkalommal döntő frame-re kényszerítette őt Zhou.

A szünet előtt a világelső kimondottan sok hibával játszott, de így is fogott két frame-et. A negyedórás pihenő után aztán már nem volt pardon, O'Sullivan lökött két nagy breaket és megnyert két szorosabb frame-et, amivel 6-2-re győzött. Következő ellenfele a Mark Selby - Barry Hawkins mérkőzés győztese lesz.
A keddi nap legjobb játékát egyértelműen Mark Allen szolgáltatta.
picture

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

Három százas breakkel indított az északír, majd a szünet után is lökött három nagy breaket, és 6-3-ra győzött Mark Williams ellen. Az első frame-ben lökött 146-os breakje a legmagasabb a tornán. Ő maga is elégedett volt a játékával:
"A Bajnokok Bajnoka megnyerése óta nem játszottam ennyire jól. Az English Openen is volt egy jó meccsem, ahol négy százast löktem, de ott nem éreztem, hogy igazán kontrollálnám a golyókat. Ma viszont mindig tudtam, hova fog gurulni a fehér golyó, és ez mindenképp jó jel.
Múlt héten nagyon csalódott voltam a játékom miatt, amikor a Welsh Openen kikaptam John Higginstől. Nem az eredmény zavart, mert tőle még jó játékkal is simán ki lehet kapni. Valamin változtatnom kellett, és azt hiszem, most először esett meg velem, hogy egy vereség után azonnal a gyakorlóasztalhoz mentem, hogy megnézzem, mit tudok tenni."
A Welsh Open friss bajnoka, Gary Wilson 6-4-re legyőzte Hossein Vafaeit. Ez volt az egyetlen mérkőzés az eddig lejátszott hat közül, melyen nem született százas break, de Wilson azért lökött három 80 felettit. Ő lesz Allen következő ellenfele.
picture

Gary Wilson

Fotó: WorldSnooker

Ali Carter és Tom Ford mérkőzése hasonlóan alakult, mint a velük egyidőben játszódó O'Sullivan-féle csata. Ugyanúgy 2-2 volt az állás a szünetben, és a végeredmény ugyanúgy 6-2 lett. Náluk a szünet előtt volt nagyon komoly a színvonal, egy-egy százassal kezdtek, amit egy 97-es és egy 65-ös break követett.
A szünet után Ford sokkal gyengébben teljesített, pedig voltak sanszai. Carteré lett az összes frame, ami azt jelenti, hogy továbbra is veretlen Ford ellen. Ő lesz Judd Trump ellenfele a negyeddöntőben.
A szerdai menetrend: 14 órás kezdettel lejátsszák az első forduló utolsó mérkőzéseit, azaz a Selby - Hawkins rangadót, illetve Zhang Anda és Noppon Saengkham összecsapását (utóbbi mérkőzés győztesére vár Higgins). 20 órakor pedig elindul az első negyeddöntő, Trump és Carter csatája. Kettejük egymás elleni mérlegét, ha szorosan is, de a Kapitány vezeti (7-6).
A tavalyi Players Championshipen (6-5) és az idei Mastersen (szintén 6-5-re) is legyőzte Trumpot, aki viszont a két meccs között a wuhani döntőben kerekedett felül (10-7-es eredménnyel).
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés