Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Selby hatalmas verést osztott ki Ronnie O'Sullivannek

Buzás Gábor

Publikálva 22/02/2024 - 22:43 GMT+1

Nagyon egyszerű képlet szerint alakult a hétszeres és a négyszeres világbajnok rangadója a Players Championship negyeddöntőjében. O'Sullivan mélyen a tudása alatt teljesített, nem tudott breaket építeni, a biztonsági lökései pedig harmatgyöngék voltak. Selby ezzel szemben olyan jó játékot produkált, amilyet igen rég nem láttunk tőle. És ennek 6-0-s eredmény lett a vége.

Mark Selby bevállalós pirossal tette fel a koronát a Ronnie O'Sullivan elleni teljesítményére

Mintha nem is a világelsőt, hanem inkább a ranglista 120. helyezettjét (vagy még inkább egy amatőrt) láttunk volna.

Elképesztő volt nézni, amit O'Sullivan művelt, elsősorban a biztonsági játéka volt teljesen kétségbeejtő. Kár érte, hatalmas rangadó lehetett volna. Mondhatjuk azt is, hogy nem ezt érdemelte a közönség, akik pedig ritkán tapasztalt, Masters-szintű hangulatot teremtettek a mérkőzés előtt.
Selby a maga részéről mindent megtett a nézők szórakoztatása érdekében. Egyrészt rendkívül jól játszott, minden játékelemben kiválóan teljesített. A tőle megszokott biztonsági játékból is a legjobbat hozta, és a breaképítésben is remekelt: 65, 91, 81, 105, 59; csak a hatodik frame-ben nem lökött félszázas breaket. És mindemellett bevállalósan játszott, nem riadt vissza a kisebb-nagyobb kockázatoktól. Nagyjából olyan szinten lelépte a Rakétát, ahogy ő szokta reggelire megenni a jóval alacsonyabban rangsorolt játékosokat.
Nyilván szörnyű lehetett ezt nézni a világelső nagyszámú rajongótáborának, de nem valószínű, hogy nagy lenne a baj. O'Sullivan megnyerte az utóbbi három versenyét (ebből kettő Triple Crown volt!), sorozatban 16 meccset hozott. Most véget ért egy csodás sorozata, ami teljesen normális. Csak éppen elég csúnya vége lett. Más kérdés, hogy meglepő lenne, ha bármi istenigazából motiválná őt a nyolcadik világbajnoki cím megszerzésén kívül.
Selby esetében viszont örömteli volt, hogy ennyire jól tudott játszani, mert ez az egész szezonban nem sikerült neki. Más kérdés, hogy mennyire volt "hihető" ez a jó játék, mert ugye az ellenfele nem hozta őt igazán nehéz helyzetekbe.
Mindenesetre Selby bejutott az elődöntőbe, ahol John Higgins vagy Zhang Anda lesz az ellenfele. A felső ágon már megvan az elődöntő két szereplője: Mark Allen és Ali Carter csap össze péntek este az első döntős helyért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés