Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Trump győzelmi sorozatban O'Sullivan ellen

Buzás Gábor

Publikálva 08/02/2022 - 18:58 GMT+1

Ronnie O'Sullivan és Judd Trump a Players Championship első fordulójában fut össze, és elvileg ez lesz a torna rangadója. Ők ketten óriási mérkőzéseket játszottak az utóbbi években, az utolsó három alkalommal Trump győzött, sőt, az utóbbi hat mérkőzésük közül ötöt a fiatalabb angol tudott megnyerni. Valami mégis azt súgja, hogy O'Sullivan megtörheti a rossz sorozatát kedd este.

Judd Trump és Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

Ronnie O'Sullivan elleni győzelmekkel indult Judd Trump fantasztikus sikersorozata. Először 2018 novemberében győzte le az akkor még ötszörös világbajnokot a Northern Ireland Open döntőjében. Aztán két hónappal később a Masters fináléjában ismét Trump győzött. Ez a két siker rengeteget ért a számára, főleg a második. A Mastersen ugyanis úgy gőzött 10-4-re "veterán" riválisa ellen, hogy nem lökött százas breaket, és 70 felettiből is csak hármat. Trump tehát nem brillírozott, és azóta számtalanszor megmutatta, hogy közepes, vagy mondjuk úgy, hogy szürkébb játékkal is sokszor le tudja (tudta) győzni a legtöbb ellenfelét.
Az utóbbi időszak egyértelműen Trump dominanciáját hozta ebben a párharcban. Hat meccsből ötöt megnyert, és amit elvesztett, azt is csak döntő frame-ben. Legutóbbi csatájukat már simán, 6-1-re hozta. No de az még 2020 decemberében történt, azóta nem futottak össze tétmérkőzésen. És bizony éppen azóta, tehát 2021 eleje óta tart Trump visszaesése, ami az utóbbi fél évben már komoly hullámvölgynek mondható. 2021 elején még csak nem nyert olyan sokszor, mint korábban, a jelenleg futó szezonban viszont jelentősen alulteljesít önmagához képest.
Ellentétben O'Sullivannel. Neki két elbukott elődöntő után sikerült verseny nyernie, ami a pontszerzőkön Trumpnak nem adatott meg ebben a szezonban. Nemcsak a győzelem, de a döntő, sőt, az elődöntő sem. Ezért játszanak egymással már az első fordulóban. Ezt a versenyt ugyanis az egyéves ranglista alapján rendezik, amelyen O'Sullivan jelenleg a harmadik, Trump viszont csak a 14. helyen áll, tehát éppenhogy kvalifikált.
Márpedig az egymás elleni mérleg nem sokat számít két ilyen klasszis esetében. A forma sokkal érdekesebb, már ha az ember jósolgatni akar. De mégiscsak az a legegyszerűbb, ha megnézzük a mérkőzést az Eurosport Playeren, 20 órás kezdettel.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés