Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ricky Walden hatalmasat fordított

Buzás Gábor

Frissítve 10/02/2022 - 10:58 GMT+1

Ricky Walden nyerte a Players Championship első negyeddöntőjét, ami az idei verseny első döntő frame-es csatája volt. A szezonban folyamatosan egyre jobb formát mutató Walden ellenfele Mark Williams volt, aki 5-2-es vezetésről bukta el a mérkőzést. Csütörtök este játszik Ronnie O'Sullivan és Neil Robertson, ugyancsak az elődöntőbe jutásért.

Mark Williams - Ricky Walden

Fotó: WorldSnooker

Egészen parádésan kezdődött a Williams - Walden csata, az első hat frame ugyanis négy százas breaket hozott, amiből hármat a walesi vállalt. A szünetben 3-1-re, aztán 5-2-re is vezetett Williams, azaz már csak egy frame kellett neki a továbbjutáshoz. Ráadásul idegőrlő, szoros csatában nyerte meg a hetedik frame-et, és bizony ebben a helyzetben sokan megtörtek volna Walden helyében.
De nem így történt. Lehet, hogy éppen Williams lendületét vette el ez a hosszadalmas frame, mindenesetre a következőben egy peches bontást követően már nem jöttek össze a dolgai, és Walden elkezdett feljönni. Büntette ellenfele hibáit, és két nagy breakkel felzárkózott 5-4-re. Ekkor megint egy szoros csata következett, amit éppen megnyerhetett volna Williams, de már nem tudott kikapaszkodni a lejtmenetből. A döntő frame-ben pedig Walden összefabrikált egy 58-as breaket.
picture

Ricky Walden

Fotó: AFP

Walden ezzel ebben a szezonban már harmadszor jutott elődöntőbe. Ez a mostani a legértékesebb a Northern Ireland Open és a German Masters után. A csütörtök délutáni, Barry Hawkins - Yan Bingtao negyeddöntő győztese lesz az ellenfele a döntőbe jutásért. Ha összejön a két angol a felső ágon, akkor megismétlődik a 2013-as világbajnokság elődöntőjének párosítása, ahol szinte végig Walden játszott jobban, mégis Hawkins győzött 17-14-re.
Este Ronnie O'Sullivan és Neil Robertson csap össze. A hatszoros világbajnok közel tökéletes játékot mutatott az első fordulóban Judd Trump ellen, az ausztrál kicsit kevésbé volt meggyőző Kyren Wilson ellenében. Amennyiben O'Sullivan győz, idei hatodik pontszerzőjén már a negyedik alkalommal fog elődöntőbe jutni. Robertson szezonja nem ennyire kiegyensúlyozott, viszont ő eddigi négy negyeddöntőjéből hármat megnyert, és akkor már döntőbe is jutott. Ebben a szezonban már harmadszor játszanak egymással. A Masters negyeddöntőjében Robertson győzött 6-4-re, a decemberi World Grand Prix döntőjét viszont O'Sullivan nyerte 10-8-ra.
Az újabb rangadójukat az Eurosport Playeren lehet követni 20 órától az alábbi linken!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés