Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A torna meccsét a várakozással ellentétben nem O'Sullivan és Robertson játszotta

Buzás Gábor

Frissítve 11/02/2022 - 10:17 GMT+1

Két negyeddöntővel folytatódott csütörtökön a Players Championship. A várakozások szerint Ronnie O'Sullivan és Neil Robertson mérkőzése ígérkezett kiemelkedőnek, de ez a csata nem felelt meg az igen magas elvárásoknak. A másik mérkőzésen viszont Barry Hawkins és Yan Bingtao eszméletlen jól játszott, ontották a nagy breakeket.

Hawkins - Yan

Fotó: WorldSnooker

Hawkins úgy győzött, hogy az ellenfele három százast és egy 98-ast is lökött ellene.
Barry Hawkins került a kínai ágra, hiszen az első fordulóban a UK címvédőjét, Zhao Xintongot kellett legyőznie (6-3), utána pedig a tavalyi Masters bajnoka, Yan Bingtao került az útjába. Ez a mérkőzés sokféleképpen alakulhatott volna, lehetett volna éppen szenvedős, lassú is a játék, de szerencsére nem ez történt. Mindketten jól játszottak az első fordulóban, mindketten sorra lökték a nagy breakeket, különösen a kínai. Egymás ellen is ebben a szellemben folytatták.
Yan két százassal indította a találkozót, aztán Hawkins három 70 felettivel 3-2-re fordított. Egy 54-es és egy 98-as breakkel Yan visszavette az előnyt, majd Hawkins egyenlített az egyetlen olyan frame megnyerésével, ami nem hozott nagy breaket. Megint két százas következett, fejenként egy, és ezzel már el is jutottak a döntő frame-ig. Hawkins egy 73-as breakkel lerendezte a meccset, tehát úgy jutott tovább, hogy az ellenfele lökött három százast és egy 98-ast is. Nem akármilyen mérkőzés volt. A győztes ezt mondta utána:
"Mind a ketten nagyon jól játszottunk, nagy breakeket löktünk és keveset hibáztunk. Nem sok hat nyert frame-ig tartó meccset játszottam, ami ennyire jó lett volna. Yan az egész meccsen egyetlen hosszú pirosat hagyott ki, de az a döntő frame-ben esett meg. Fantasztikusan kiegyensúlyozott játékos, remek a hozzáállása, jó break-építő, és a hosszú golyókat is kiválóan löki. Még mindig nagyon fiatal, rengeteg ideje van még. Ő is és Zhao is csodás játékosok, a snooker jövője jó kezekben van.
Az elődöntő óriási lehetőség lesz mindkettőnk számára (Ricky Walden ellen). Junior korunk óta ismerjük egymást, időtlen idők óta együtt profiskodunk. Ricky megint remek formában játszik, és ez a meccs nagy lehetőség a számára, hogy feljebb repüljön a ranglistán. Nagyon nehéz dolgom lesz ellene."
Az esti mérkőzés nem hozott ennyire kiugróan magas színvonalat, sem ilyen szoros csatát. Neil Robertson 4-1-re elhúzott, Ronnie O'Sullivan 4-3-ra felzárkózott, de két nehézkesebb frame megnyerésével az ausztrál kerekedett felül. Ez azt jelenti, hogy a Masters után, tehát egy hónapon belül ismét legyőzte a hatszoros világbajnokot. Robertson az elődöntőben a péntek délutáni John Higgins - Jimmy Robertson negyeddöntő győztesével találkozik.
picture

O'Sullivan és Robertson

Fotó: WorldSnooker

Neil Robertson tehát a Masters megnyerése után továbbra is remek formát mutat, annak ellenére, hogy szűk két hete a koronavíruson is átesett. Az ausztrál egyébként pénteken ünnepli a 40. születésnapját. Ezt mondta a győzelme után:
"Emlékszem, régebben, ha egy kicsi előnyöm volt Ronnie ellen, elkezdtem defenzívebben snookerezni, és arra vártam, hogy hibákat kövessen el. Ez nem volt jó hozzáállás, muszáj pozitívan játszani ilyenkor is, agresszornak kell lenni. Szeretnék ezentúl mindig így snookerezni, mert ezzel tudom nyomás alatt tartani az ellenfeleimet."
Pénteken 14 órától tehát John Higgins és Jimmy Robertson játszik az elődöntőbe jutásért, 20 órakor pedig kezdődik a felső ág elődöntője, azaz Barry Hawkins és Ricky Walden összecsapása. A mérkőzések élőben követhetők az Eurosport Playeren!

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés