Allen és Williams szerencsére pontosan olyan jó és izgalmas elődöntőt játszott Chengduban, amilyenre számítani lehetett. Allen vezetett 5-3-ra az első etap után, és amikor megnyerte a második felvonás első frame-jét, úgy tűnt, hogy nem lehet megállítani. Csakhogy 7-4-nél Williams elkezdett kapaszkodni, és majdnem megcsinálta ugyanazt, mint amit O'Sullivan ellen a negyeddöntőben. Akkor öt frame-et nyert zsinórban, most viszont csak hármat. Pedig nagyon jó sansza volt a negyedikre is, mert már túl volt a frameballon. És lehet, hogy ha 4-7-ről 8-7-re fordít, akkor Allen végképp összetörik.
Mert az észak-ír igen bizonytalannak tűnt, és elég sok lehetőséget hagyott ki, illetve adott Williamsnek. Csakhogy a walesi a 15. frame-ben, már a frameball belökése után kissé óvatlanul játszott, és Allen el tudta lopni ezt a frame-et. Nem akármilyen bátor és bravúros megoldással, hiszen a mindent eldöntő fekete a falon állt, és ő bebombázta a szemközti középső lyukba. Alább található a mérkőzés teljes második fele, benne 1:45-től a 15. frame, és kereken 2 óra 40 mp-nél a csodálatos fekete.
Őszintén szólva itt azt gondoltam, hogy Williams összeesik, de ő sem tette meg ezt, mint ahogy korábban Allen sem. A kétszeres világbajnok egy parádés 86-os breakkel kiharcolta a döntő frame-et. Ebben a breakben számtalanszor kicsúszott az ideális pozícióból, de mindent belökött.
Snooker
A nyitónapon a UK és a Masters bajnoka is megkezdi világbajnoki szereplését
13 ÓRA
Ami a breakeket illeti: Williams lökött három százast, plusz három minimum 70-est. Allen nyolcszor jutott 50 fölé, ebből egyszer százast, háromszor 70 felettit hozott össze. Nagyon jó meccs volt, és nem csak az első fele, ahogy az gyakran előfordul a tornák végjátékában, hanem a második szakasz is.
A döntő frame nem hozott nagy breaket, fordulatokat annál inkább. (Aki megnézné, az most ugorja át ezt a bekezdést.) Mind a ketten löktek egy-egy 30 feletti breaket, és mindkét alkalommal úgy nézett ki, hogy ez lesz a végső break. Csakhogy Williams az utolsó (falhoz közeli) pirosat nem tudta belökni, és ezzel ott hagyta a teljes asztalt ellenfelének. Allen pedig letakarította, ahogy kell. Íme a teljes döntő frame:
Aki pedig egy százasra vágyik, annak itt van Allen legnagyobb breakje:
A döntőt tehát Allen és Walden játssza. Egymás elleni mérlegük 7-6 az észak-ír javára, és az utóbbi két pontszerző meccsüket ő nyerte. Két hosszú meccsük volt, a 2008-as vb selejtezőjében és a 2011-es UK elődöntőjében is Allen nyert. Walden ugyanakkor mindkét pontszerző döntőjét megnyerte (mindkettőt Kínában)- Allen mérlege 2-2 a finálékban.
TV: Eurosport2 7:00 és Eurosport 12:30
Snooker
Meglesz Ronnie hetedik világbajnoki címe?
16 ÓRA
Snooker
Neil Robertson beszél frizurájáról és persze snookerről is
16 ÓRA