Az előző pontszerző versenyen, a World Grand Prix-n Trump és Lisowski jutott a döntőbe, és ez megismétlődhet a jelenleg zajló German Mastersen. Mindketten bejutottak a fináléba, és mindketten favoritok a maguk mérkőzésén. Trump ellenfele Hawkins lesz szombaton, Lisowski pedig Forddal játszik.


A German Masters a szezon nyolcadik pontszerzője, és Trump immár a hetedik alkalommal jut az elődöntőbe. Eszméletlen dominanciát mutat, nem is meglepő, hogy ezúttal is messzire jutott. Az ellenfele elődöntős szereplése viszont meglepetés, hiszen az egykor világbajnoki döntős Hawkins régóta gyengélkedik. Ebben a szezonban korábban még negyeddöntőt sem játszott, és a tavalyi szezonban is csak kétszer jutott a nyolc közé, tovább egyszer sem. Ki is esett a világranglista első 16 helyezettje közül, és majdnem kiesett a German Masters első napján is, hiszen 4-0-s hátrányba került Day ellen. Csakhogy fordított, és a következő két meccsét már simán hozva bejutott a négy közé.
Ahol tehát Trump lesz az ellenfele. Érdekesség, hogy Hawkins a legutóbbi pontszerző elődöntőjében éppen Trumppal találkozott. Ez 2019 februárjában, a World Grand Prix-n történt, és Trump akkor 6-5-re győzött. Az előző mérkőzésük, melyet a 2017-es Welsh Openen vívtak, szintén döntő frame-ben dőlt el. Trump a pénteki negyeddöntőben 5-3-ra győzött Ding ellen, és ezt nyilatkozta utána:
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
"Elég sokat hibáztam a biztonsági lökéseimmel. Ezen a tornán ez elég sokszor előfordult. Azt gondolom, ennek a kevesebb meccs lehet az oka. Kicsit rozsdás a játékom."
Az alsó ágon Lisowski nagy csatát nyert Bingham ellen a negyeddöntőben, és az első fordulóból is csak 5-4-gyel jutott tovább. Ford ezzel szemben könnyedén menetel, mindössze három frame-et veszített el, és ő lökte a legtöbb százas breaket, szám szerint négyet. Ilyen komoly meccset még nem játszottak egymással, de itt is van egy érdekesség: mindent egybevetve eddig hétszer futottak össze, és mindig Ford győzött.
És ha már a futás: Ford (néhány barátjával) jótékonysági futásba kezd. Márciusban 1000 km-t fognak futni, amivel az a céljuk, hogy legalább 2000 fontot összegyűjtsenek egy kislánynak. Ford egyik barátjának ötéves kislánya, Maya epilepsziás, és a gyógyszerét nem állja a brit társadalombiztosítás, ezért havi 2000 fontot kell gyógyszerre költeniük. Ezt mondta erről Ford:
"Szívszaggató a dolog, hiszen egy ártatlan kislányról van szó. Az én kisfiam is ötéves, és ilyenkor látom, milyen szerencsések vagyunk, hogy ő egészséges. Átlagosan napi két mérföldről van szó, ami nem tűnik soknak, de én négy éve nem sportoltam. Ami azt illeti, soha nem futottam, legfeljebb a kocsmába! Régebben fociztam, onnan ismerem Maya apját, Iant."
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sikerült meglepnem magamat."
16/05/2022 09:09