Egyetlen játékos állhat az örökrangadó útjába, Kyren Wilson. Ő lesz szombat este Higgins ellenfele a Players Championship elődöntőjében. O'Sullivan már megtette a magáét, bejutott a döntőbe, ami számára a negyedik lesz ebben a szezonban. Ha Higgins is győz, akkor idei első pontszerző, összességéban a Masters után a második fináléját játszhatja.
De nem ez a legfontosabb, hanem hogy ha a skót is bejut a döntőbe, akkor láthatunk egy hatalmas rangadót. Persze találkoztak ők mostanában, legutóbb épp másfél hónapja a Masters negyeddöntőjében. Döntőt viszont rég játszottak egymással, legutóbb a 2016-os Bajnokok Bajnoka tornán, tehát több mint négy éve. Akkor Higgins győzött 10-7-re.
Az időben visszafelé haladva: játszottak ők 2006-ban Masters döntőt, azt is Higgins nyerte döntő frame-ben. 2005-ben volt az a bizonyos Grand Prix finálé, ahol az akkor még csak egyszeres világbajnok skót 9-2-re elgázolta az akkor még csak kétszeres világbajnok O'Sullivant. Ezen a mérkőzésen Higgins zsinórban négy százast lökött, és 494 pontot gyártott, amíg ellenfele egyet sem. Ezekkel akkor rekordokat állított fel.
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
TEGNAP - 19:15
Volt viszont egy Masters döntő is 2005-ben, amit O'Sullivan nyert 10-3-ra. Nyert ő is döntő frame-es csatát, és a 17 fináléjuk közül tízet ő vitt el. Köztük a legfontosabbat, a 2001-es világbajnoki döntőt is. Az első egymás elleni döntőjükig egészen 1995-ig kell visszamenni az időben. Nem is akárhol, egyenesen a Mastersen döntőztek először. Azt a meccset O'Sullivan nyerte 9-3-ra, és a meccs érdekessége az volt, hogy nem született százas break.
Szóval Kyren Wilson az egyetlen, aki "beleköphet a levesbe". Nem lebecsülendő ellenfél. De persze Higgins nem is arról híres, hogy bárkit is lebecsülne. Egyetlen tény, vagyis inkább egy tendencia, egy amolyan népi megfigyelés szól a skót ellen. Mégpedig az, hogy nagyon nehéz, de inkább lehetetlen lesz megint olyan szinten játszani, mint Selby ellen a negyeddöntőben. Mert még a legeslegjobbak sem szoktak kétszer egymás után hibátlan meccset összehozni. Wilson leginkább ebben bízhat. Mert ha Higgins esetleg úgy játszik ellene is, mint ahogy pénteken, akkor ő sem ússza meg a hatalmas zakót.
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
TEGNAP - 08:57
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19