O'Sullivan és Ding mérkőzése nyitotta a Masters szerdai napját. A kínai remekül kezdett: 3-0-ra elhúzott. A torna hétszeres bajnokának mindenképp hoznia kellett a negyedik frame-et, amit egy százas breakkel meg is tett. A szünet utáni első frame is az övé lett, aztán három százas break következett. Kettő Ding részéről, aki ezzel 5-3-ra vezetett.
A kilencedik frame-ben nagyon közel került a győzelemhez. Már csak két piros volt az asztalon, és elég is lett volna neki ez a kettő. O'Sullivan egy rossz biztonságival gyakorlatilag bekészítette Dingnek az egyik pirosat. Távolról kellett löknie, és elhibázta. Mint kiderült, ez volt a kulcs. O'Sullivan megfordította a frame-et, aztán egy 85-össel kiharcolta a döntő frame-et, melyet egy 73-assal megnyert. A meccs után ezt mondta:
"A snooker nehéz játék. Mentálisan és fizikailag is topon kell lenni, és nagyon fontos az önbizalom is. Ha csak az egyikkel gondjaid vannak, akkor nagyon nehéz sikereket elérni. Játszhatsz remekül a meccs háromnegyedében, de ha a végén nem vagy elég acélos, akkor sebezhető leszel.
Snooker
Ezek voltak Ronnie O'Sullivan legparádésabb lökései a szezonban
25/05/2022 11:05
Nemrég meghallgattam Jeff Bezos egyik előadását, ahol arról beszélt, hogy mindegy, milyen munkát végzel, ha 80%-ban élvezed, az már nagyon jó. Akármit is dolgozol, mindig lesz 20%, amivel nem vagy elégedett, de ezt el kell viselni. Egyetértek vele. Mindenkinek vannak olyan kötelességei, amiket nem szeret, de én boldog vagyok, és élvezem, amit csinálok."
Eddig ez volt a torna messze legmagasabb színvonalú mérkőzése, négy százas breakkel, és további öt 70 felettivel. Csak a fordulópontot hozó kilencedik frame nem hozott félszázas breaket.
Este Higgins és Allen csapott össze, tehát ebben a párosításban is két korábbi bajnokot láthattunk. Egyikük sem érkezett jó eredményekkel a Mastersre, ettől függetlenül ők is egy nagyon izgalmas meccset játszottak, még ha nem is volt annyira magas a színvonal, mint délután. De hát Ronnie-ék nagyon magasra tették a lécet. 5-3-ra vezetett Higgins, az északír azonban kiharcolta a döntő frame-et. Yannal és O'Sullivannel ellentétben ő nem tudott fordítani, Higgins egy 59-essel lezárta a csatát. Ezt mondta utána:
"Tudom, hogy nincsenek nézők, de én ugyanolyan izgatott vagyok, mintha az Alexandra Palace-ban játszanánk teltház előtt. A döntő frame elején teljesen szét voltam esve, és arra számítottam, hogy Mark megszerzi a győzelmet. Aztán kihagyott egy barnát, és kaptam egy lehetőséget. Az utóbbi másfél évben jobbára elvesztettem az ilyen meccseket, úgyhogy most nagyon örülök a győzelemnek."
Ezzel összejött a gigászok csatája: O'Sullivan és Higgins a negyeddöntőben találkozik péntek este. Csütörtök délután Gilbert és Wilson, este Bingham és Murphy csap össze. Wilsonék meccse az Eurosport 2-n kezdődik, aztán átkerül az Eurosport 1-re. Este nem lesz variálás.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24