Az Eurosport Brit Sportolója szavazást túlnyomó fölénnyel nyerte Ronnie O'Sullivan. A 2020-ban immár hatodik világbajnoki címét szerző közönségkedvenc könnyen lehet, hogy egy átlagos évben is megnyert volna egy ilyen szavazást, de az elmúlt évben a COVID miatt a snooker extra figyelmet kapott. 


A snooker ugyanis az első sportág volt Nagy-Britanniában, mely "visszatért" a több hónapos kihagyás után. Az augusztusra tolt világbajnokság gyakorlatilag zavartalanul mehetett az Eurosport mindkét csatornáján. És ezt a világbajnokságot nyerte meg O'Sullivan, majdhogynem meglepetésre. A 44 éves O'Sullivan a modern éra második legidősebb világbajnoka lett, nála idősebben csak Reardon szerzett világbajnoki címet. O'Sullivan a trófeával ráadásul 37-re növelte pontszerző címei számát, amivel megdöntötte Hendry rekordját.
A szavazást óriási különbséggel nyerte. Az összes szavazat 44%-át besöpörte, és utcahosszal megelőzte a további két dobogóst: Marcus Rashfordot (15%), illetve Lewis Hamiltont (12%). Utóbbi egyébként a BBC hasonló díjával "vigasztalódhat".
Snooker
Ezek voltak Ronnie O'Sullivan legparádésabb lökései a szezonban
25/05/2022 11:05
Az elmúlt esztendőben hat pontszerzőt nyerő és fölényesen világelső Trumpra is lehetett szavazni. Ő (Jonathan Rea-vel) holtversenyben a negyedik helyet szerezte meg a szavazatok 9%-val.

Hearn újságírók gyűrűjében

Fotó: Eurosport

A másik, snookeren túlmutató dicsőség Barry Hearnt érinti. A World Snooker Tour feje az OBE királyi kitüntetésben részesült. Hearn negyven éve dolgozik sportpromóterként. A darts és a boksz mellett a snooker a nagy szerelme - már a '80-as évek óta tűzközelben dolgozik, hiszen ő volt Steve Davis menedzsere. A profi snooker irányítását 2010-ben vette át, és azóta elképesztő fejlődésen esett át a sportág: számtalan új verseny, és rengeteg pénzdíj érkezett a snookerbe. Tíz éves működése során nagyságrendileg megnégyszerezte a versenyek számát és a pénzdíjak összegét is.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24