Túl vagyunk a Welsh Open nagy napján, a kétfordulós csütörtökön. Nyolcan maradtak a mezőnyben, pénteken a negyeddöntőkkel folytatódik a verseny.


Az eddigiek alapján O'Sullivan emelkedik ki a mezőnyből, aki a négy meccsén mindössze egyetlen frame-et vesztett el. A negyedik fordulóban Zhou Yuelong tudott elvenni tőle egyet, a többi mérkőzését nullára nyerte. Ezt mondta csütörtök este:
"Amikor rosszul megy a játék, akkor is muszáj arra törekedni, hogy nagy breakkel megnyerjem a frame-eket. Egy topjátékosnak ez kell hogy legyen a hozzáállása, nem jó, ha úgy gondolod, hogy több sanszra lesz szükséged. Az a kiindulópont minden esetben, hogy le akarom takarítani az asztalt.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Végül is az a lényeg, hogy mennyire jó a rossz játékod. Ha egy kicsit tudok javítani a rossz játékomon, akkor még egy ideig ott tudok maradni a mezőnyben. Nem bírom a középszerűséget, ezért ideje visszatérni a korábbi játékomhoz."
A címvédő Murphy is remekül menetelt, az első három mérkőzését egyaránt 4-1-re hozta. Aztán szembejött Hawkins, aki nagyon megszorongatta. Döntő frame-et játszottak, melyet a lehető legszorosabb csatában nyert meg a 2005-ös világbajnok. Ősi nemezise, Maguire lesz a negyeddöntős ellenfele. A másik klasszikus negyeddöntőben O'Sullivan és Carter csap össze.
A torna meglepetését Jordan Brown, a világranglista 81. helyezettje szállította. Az utóbbi három mérkőzését 4-3-ra nyerte, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol Selby lesz az ellenfele. Brown egyébként a German Mastersen is ott volt a nyolc között, tehát villámgyorsan megismételte pályafutása legjobb eredményét.

Jordan Brown.jpg

Fotó: Eurosport

Érdekesen alakultak a negyeddöntő párosításai, ugyanis mindegyik meccsre jut egy világbajnok és egy nem világbajnok. A már említetteken kívül Williams jutott még a nyolc közé, aki Forddal csap össze. Ez a meccs került estére, O'Sullivan és Carter a második délutáni csatát vívják, 15 órás kezdéssel.
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16