Egy ideje - jó ideje - folyik a vita arról, hogy ki minden idők legjobb snookerese. Ahogy haladunk előre az időben, Ronnie O'Sullivan sorra dönti Stephen Hendry rekordjait, már "csak" egy maradt a skótnak, a hét világbajnoki cím. Kettejüket tartják a legtöbben a legjobbnak, bár nemrég előkerült John Higgins neve is, sőt, a negyedik világbajnoki címével Mark Selby is felmerült. Fergal O'Brien azonban egyértelműen kijelentette, hogy kit tart a GOAT-nak.
GOAT, azaz Greatest Of All Time, magyarul minden idők legjobbja. Nem kecske, ebben az esetben legalábbis. Fergal O'Brien harminc éve eszi a profi snookeresek kenyerét, hiszen 1991-ben, egy évvel a nagy trió előtt jutott be a Main Tourra. A 49 éves játékos korábban egy ideig a ranglista top tíze közé is tartozott, játszott döntőt a Mastersen, és nyert egy pontszerző trófeát, még 1999-ben a British Opent.
Az ír profi szerint O'Sullivant a magasabb rendű biztonsági játéka és taktikai érzéke emeli a hétszeres világbajnok Hendry fölé ebben a virtuális versenyben.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
"A vb-címeket nem számítva már minden rekordot Ronnie tart. Ők ketten hasonlóan jók (voltak) break-építésben, és Ronnie különösen erős a hosszú golyók belökésében. Stephen abszolút uralta a 90-es éveket, szinte legyőzhetetlen volt. Mégis, ha egy frame végjátékába érkeztünk hasonló pontszámmal, és úgy, hogy már csak a színesek voltak az asztalon, akkor úgy éreztem, hogy inkább én vagyok a favorit, mert ez volt a specialitásom.
Viszont ha Ronnie-val játszol, és hasonló helyzetbe kerülsz, pláne ha egy-két színes a falon van, akkor sokkal inkább ő az esélyes. Egy tízes listán minden egyes játékelemben mindketten 9-es vagy 10-es értékelést kapnának. Kivéve Stephent, aki a taktikát illetően inkább csak 7 pontot kaphatna, Ronnie viszont legalább 9-et."

Fergal O'Brien

Fotó: Getty Images

O'Brien reagált arra is, hogy nemrég Graeme Dott és Tony Knowles is úgy nyilatkozott, miszerint szerintük John Higgins megelőzi az örökranglistán Hendryt.
Az én szememben egyértelműen Hendry a második.
"Sokan gondolják, hogy Higgins jobb nála, de én nem osztom ezt a vélekedést. Szerintem Hendry jobb játékos volt, mint Higgins, azt viszont egyértelműen gondolom, hogy a ranglistán Higgins a harmadik. Akármilyen jó játékos John, amikor Stephennel vagy Ronnie-val játszottam, mindig sokkal nehezebbnek éreztem a feladatomat. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy John egy kedves, közvetlen ember, nincs olyan erős aurája, mint a két legnagyobbnak."
Forrás: metro.co.uk
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sikerült meglepnem magamat."
16/05/2022 09:09
Snooker
"Gyakorlatilag lehetetlen" - Ronnie O'Sullivan a hetedik világbajnoki cím titkáról
14/05/2022 19:18