Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump sorozatban 18. győzelmét aratta

Buzás Gábor

Frissítve 28/10/2023 - 10:00 GMT+2

A negyeddöntőket játszották pénteken a Northern Ireland Openen. Jack Lisowski és Barry Hawkins is tornagyőztes formát mutatott, mint ahogy Judd Trump is, aki egész októberben folyamatos győzelmi szériában van. Stephen Maguire ellen aratta a 18. sikerét, és ezzel bejutott az elődöntőbe, tehát továbbra is van esélye arra, hogy sorozatban három trófeát szerezzen.

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Jack Lisowski és Ricky Walden mérkőzése indította a pénteki napot, a negyeddöntők sorát. Támadósnookerre és szoros csatára számíthattunk, de csak az előbbi igazolódott be. Lisowski ugyanis közel hibátlan teljesítményt nyújtott, és 5-1-re legyőzte Waldent, aki az egyetlen megnyert frame-jében total clearence-t lökött. Lisowski ezt nyilatkozta:
"Ricky fantasztikus játékos, a második frame-ben olyan breaket lökött, aminél jobbat egész héten nem láttam. Viszont néhány lökést kihagyott fontos helyzetekben, és én ki tudtam használni az esélyeimet. Jól éreztem magam az egész meccsen, jó kedvem van, élvezem a snookert."
Lisowski nagyon jó összhangot talált a lendületes és a megfontolt játék között, amivel még nagyon sokra viheti. Akár ezen a héten. Mint elmondta, minden nap beszél Peter Ebdonnal, és reméli, hogy ha bejut a döntőbe, akkor mentora, a 2002-es világbajnok is ott lesz a nézőtéren. Lisowski élete első tornagyőzelmére tör.
Barry Hawkins és David Gilbert csatája következett Lisowski sikere után. Hawkins egy 91-es breakkel és két total clearence-szel mesésen kezdett, 3-1-re vezetett a szünetben. Gilbert azonban magára talált, és kiharcolta a döntő frame-et. Ahol megint Hawkins brillírozott, egy egészen csodás breaket tett az asztalra, bevállalós, bátor lökésekkel. Ő ment tovább, és ő lesz Trump ellenfele az elődöntőben. És ugye Hawkins az a játékos, aki ebben a szezonban már legyőzte Trumpot, amit nem sokan mondhatnak el magukról. Hawkinson kívül csak Mark Selby és Hammad Miah. Hawkins szezonbeli második tornagyőzelméért hajt, mely összességében az ötödik pontszerző trófeája lenne.
picture

Barry Hawkins

Fotó: WorldSnooker

Este Judd Trump és Chris Wakelin jutott tovább. Stephen Maguire 3-1-re elhúzott, de Trump sokkal jobban játszott a mérkőzés második felében. Így is csak 5-4-re tudott győzni. Az átszenvedett csütörtök után (4-2 Ian Burns ellen, majd 4-3 Noppon Saengkham ellenében) ismét szoros csatát nyert meg. Trump sorozatban 18. győzelmét aratta: hetet az English Openen, hatot Wuhanban, és az ötödiket Belfastban. Már csak két mérkőzést kell nyernie ahhoz, hogy meglegyen sorozatban a harmadik pontszerzője, de ezek nem tűnnek könnyű feladatnak, mivel Hawkins és Lisowski is óriási formában snookerezik. Trump pedig, mint ő maga mondta, egyre fáradtabb.
Wakelin 5-2-re győzött Yuan Sijun ellen. A Shoot Out címvédője ezzel pályafutása első "rendes" elődöntőjére készül. Lisowski ellen semmiképp sem ő a favorit, hiszen eddig négyszer találkoztak, és mindig Lisowski győzött. 14 órakor kezdenek, hat frame-et kell nyerni. 20 órakor pedig jön Trump és Hawkins. Rengeteg meccsükből 16-ot Trump nyert, 14-et Hawkins.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása