Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Allen: "Az Északír Open megnyerése a pályafutásom csúcsa"

Buzás Gábor

Frissítve 16/10/2022 - 11:14 GMT+2

Mark Allen tavaly megnyerte a hazai versenyét, a Northern Ireland Opent. A döntőben John Higginst győzte le az őrjöngő közönség szeme láttára, ráadásul hátrányból kellett fordítania. Mindezek miatt ezt a sikert tartja pályafutása csúcspontjának, ami számára még a Masters 2018-as megnyerésénél is fontosabb.

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

Allen így extra várakozással néz a vasárnap rajtoló Northern Ireland Open elé, hiszen amellett, hogy otthon játszik, címvédőként lép asztalhoz.
Rögtön a nyitónapon, a top 16-os játékosok többségével egyetemben: Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Mark Selby, Judd Trump és Neil Robertson is vasárnap kezd, "csak" John Higgins és Jack Lisowski került hétfőre a nagyobb ágyúk közül. Allen tavaly 8-6-os hátrányból fordított 9-8-ra Higgins ellen a fináléban:
"Nagyon várom a versenyt. Tavaly megnyertem, és ezzel lekerült némi nyomás a vállamról. A nyomást korábban elég rosszul kezeltem. A döntő akkor is fantasztikus lett volna, ha elvesztem, annyira csodálatos hangulatot varázsoltak a nézők. Soha nem tapasztaltam ehhez hasonló őrületet. Sosem fogom elfelejteni, annyira büszke vagyok azokra a pillanatokra.
A közönség nagyon hangos volt, de korrekt is egyben. John bőven megkapta a neki kijáró tiszteletet, és szurkolást. Amikor belöktem a végén a barnát, amivel megnyertem a meccset, olyan hangzavart csapott a közönség, amit sosem fogok elfelejteni, most is libabőrös a hátam, ahogy beszélek róla. Jó lenne az idei tornán is valami hasonlót megélni.
A Masters nyilvánvalóan egy kiemelt verseny, egy Triple Crown-torna. De amikor a hazai közönség előtt győztem, ráadásul hátrányból fordítottam minden idők egyik legnagyobb játékosa ellen, számomra ez volt a legcsodásabb pillanat, amit a snooker adott.
Úgy érzem, a többi játékos is szereti Belfastot, szeretik az arénát is, és egyre erősebb identitása van a versenynek, szemben a Home Nations néhány másik állomásával. Mindenki várja, hogy megint kezdődjön a Northern Ireland Open."
Allen jól kezdte az új szezont, hiszen remek játékkal eljutott a British Open döntőjéig, bár ott kikapott Ryan Daytől.
"A nyár folyamán sok munkát végeztem, és fogytam is egy keveset. Készen állok a folytatásra, most indul be igazán a szezon, Karácsonyig egymást érik a versenyek."
Forrás: WST

Vasárnap 11 órakor kezdődnek az idei Northern Ireland Open első mérkőzései, melyeket az Eurosport Playeren lehet majd nézni. Az Eurosport 2 13:45-től két mérkőzéssel kedveskedik a nézőknek, az Eurosport 1-en pedig 19:45-kor jelentkezünk két újabb összecsapással.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés