Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Trump nullára nyerte a meccsét

Buzás Gábor

Publikálva 13/10/2021 - 10:30 GMT+2

Judd Trump úgy nyert mérkőzést a Northern Ireland Openen, hogy az ellenfele egyetlen pontot sem szerzett. Sem golyóbelökésből, sem hibából.

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Trump az első mérkőzésén még rozsdásan játszott, néhány látványos megoldás mellett sem volt igazán meggyőző a teljesítménye. A második meccsén viszont ellenállhatatlan volt, igaz, az ellenfele nem is tett sokat az ellenállás érdekében.

A régi-új világelső (merthogy a verseny után Selbytől kiesnek pontok, és ismét Trump ugrik az élre) 333 pontot szerzett, míg Gao Yang egyet sem. Trump következő ellenfele a szintén kínai Lu Ning lesz, akinek van visszavágnivalója a tavalyi UK elődöntőjében elszenvedett 6-2-es vereség miatt. Ezt nyilatkozta Trump:
"Könnyű lehetőségeket kaptam az első két frame-ben. A legjobbak ellen nem lesznek ilyen jó sanszaim. Nyomást tudtam helyezni Gaóra az elejétől fogva, löktem néhány jó breaket, alapvetően elégedett vagyok a játékommal. Jó előjel a következő forduló előtt.
Az ember soha semmilyen tornán nem szeret kikapni, pláne azon nem, ahol háromszor győzött. Ez a torna különleges a számomra, és mindig remek a hangulat, amikor már csak egy asztalon játszunk, mindenkinek az a célja, hogy eljusson odáig.
Lu Ning elért néhány kiváló eredményt az utóbbi években. Veszélyes játékos, és kicsit lassabb a tempója, nem könnyű játszani ellene. Hasonlóan lendületesen kell kezdenem ellene is, úgy, ahogy ma kezdtem, és dominálnom kell a meccset."
picture

Trump nem hibázott sokat, de amikor mégis, ez történt

A házigazdák kedvence, Mark Allen az első fordulóban maximumot lökött, ezúttal viszont nem remekelt, egyetlen 55-ös breakkel jutott félszáz fölé. 4-2-vel azért továbbjutott, és a hatalmas csatát nyerő Matthew Stevens lesz a következő ellenfele.
Neil Robertson könnyedén hozta a maga meccsét Xu Si ellen, és most már két 4-0-s győzelemmel áll, viszont a harmadik fordulóban már egy kiváló játékos, az utóbbi időben ismét egyre veszélyesebb Ricky Waldent kell legyőznie. Robertson az első tornáját futja a világbajnokság óta, és egyelőre úgy néz ki, jól felkészült, de azért érdekes kérdés, hogy egy fajsúlyosabb ellenfél ellen mire megy majd.
Shaun Murphy érdekes meccset játszott, 3-1-es hátrányba került Allan Taylor ellen, és úgy nézett ki, lassan csomagolhat, mert nagyon nem ment neki. Taylor elkapta a fonalat, de érthetetlen módon a negyedik frame után teljesen megtört, és gyakorlatilag átadta a kezdeményezést Murphynek, aki köszönte szépen, és megfordította a találkozót.
Szerda délután 14 órakor kezdődik a John Higgins - Luca Brecel összecsapás, majd közvetlenül utána Ronnie O'Sullivan és Alfie Burden meccse. Este Mark Selby, illetve zárásként Trump lesz a csemege.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés