Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Összejön a negyedik Trump - O'Sullivan csúcsdöntő?

Buzás Gábor

Frissítve 10/10/2021 - 12:12 GMT+2

Kezdődik a Northern Ireland Open, és ezzel már valóban beindul a snookeres szezon. Ezen a tornán, egészen elképesztő módon, az utóbbi három alkalommal Judd Trump és Ronnie O'Sullivan játszotta a döntőt.

Trump és O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

És ami még ennél is különösebb: mindhárom döntőt Trump nyerte meg, és mindháromszor 9-7-re. Erre mennyi az esély? Nem sok, mint ahogy arra sem, hogy negyedszer is megtörténjen ez a "csoda". A lehetőség mindenesetre megvan rá, amennyiben Trump a felső, O'Sullivan az alsó ágra került, tehát a döntő előtt nem futhatnak össze.
Esélyesekről, formákról nem nagyon lehet beszélni. Egyrészt a snooker eleve az egyik legkiszámíthatatlanabb sport, annyira sok a jó, és hasonló tudású játékos. Másrészt bár a szezon hivatalosan már nyáron elkezdődött a Championship League-gel és a British Opennel, viszont az utóbbi másfél hónapban nem volt verseny, mivel elmaradt a Turkish Masters.
Ennélfogva nem sok tudásunk lehet az esélyesek pillanatnyi formájáról, sőt, nekik maguknak sem lehet erről igazán sok tudásuk. Annyi bizonyos, hogy Trump és Selby elmentek egy kicsit poolozni Amerikába, és kérdéses, hogy ez a kis kitérő milyen hatással lesz rájuk. Beszélünk majd erről is vasárnap délután, az első élő közvetítés előtt, az Eurosport facebook-oldalán egy élő bejelentkezés formájában.
Ez lesz az egyik újítás, hogy a teniszes kollégák példáján felbuzdulva időnként snookeres beszélgetésekkel, értékelésekkel, elemzésekkel is jelentkezünk. Az első ilyen tehát vasárnap 17:30-as kezdettel lesz megtekinthető ezen a linken (https://www.facebook.com/EurosportHU)
A másik újítás pedig a tévében lesz látható. Az első élő közvetítés 20 órakor kezdődik, de előtte egy órás felvezetést kap a szezon. Szóval érdemes lesz már 19 órától nézni az Eurosport 2-t.
Visszatérve a versenyre és a formákra: még arról sem lehet most beszélni, hogy a favoritok közül esetleg kiesett volna valaki a selejtezőben, még augusztus végén. Ennek az az oka, hogy a top 16 játékos már az első mérkőzését is a helyszínen fogja lejátszani, tehát a legjobbaknak még csak lehetőségük sem volt a kiesésre. Szombaton egyébként egy amolyan nulladik napot már megrendeztek, mindössze három mérkőzéssel, és itt máris búcsúzott a világranglista 16. helyén álló Anthony McGill, valamint a 17. helyezett Zhou Yuelong.
Vasárnap már jönnek az igazi nagyágyúk. Maguire, Bingham és Yan már délelőtt, Higgins, Selby, Allen és Robertson délután, Trump, O'Sullivan és Williams pedig este áll asztalhoz. Rendkívül erős a mai felhozatal. A verseny érdekessége egyébként (és ezért hosszabb a megszokottnál), hogy mindössze három asztalon játszanak egyszerre, ami persze nekünk, tévénézőknek, nagyjából mindegy, de a helyszíni élményt mindenképp növeli.
Este tehát az Eurosport 2-n jelentkezünk Trump és Pagett mérkőzésével, utánuk pedig O'Sullivan és Carrington következik. Valamikor 22 óra után át fogunk költözni az Eurosport 1-re. Aki már korábban is szeretne snookert nézni, annak az Eurosport Playert tudjuk ajánlani, ahol mindhárom asztal mérkőzése követhető.
És hogy miért ez a verseny a szezon igazi kezdete? Mert két héttel utána következik az English Open, majd egy hét múlva a Bajnokok Bajnoka, és aztán már egymást érik a versenyek, egészen december 19-ig. Magyarán szólva, itt a snookerínség vége.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés