Higgins és Williams az 1994-es Thailand Open 64-es tábláján játszott először egymás ellen hivatalos mérkőzést. Akkor egyébként a walesi nyert 5-4-re. Közel két évvel később, az 1995-ös UK-n már a negyeddöntőben mérték össze tudásukat. A skót akkor már háromszoros pontszerző győztes volt, a walesi akkor még néhány hónappal élete első pontszerző trófeája előtt állt. Csak a 90-es években összesen 13-szor futottak össze, 1999-ben már világbajnoki elődöntőben, pár hónappal később, 1999 őszén pedig a Grand Prix fináléjában.
Aztán 2000-ben megint vb-elődöntő, majd UK-döntő, és akkoriban már szépen át is vették, persze Ronnie O'Sullivannel együtt, az uralmat. És azóta is ott vannak a megkerülhetetlen játékosok között. Gondolhatnánk, hogy túl vannak a csúcsformájukon, de ez még mindig nem igaz rájuk. Williams megnyerte a legutóbbi pontszerzőt, Higgins pedig februárban a Players Championshipen mosta fel a mezőnnyel a padlót. Ráadásul a világbajnokság után elkezdett spinningelni, és szűk fél év alatt több mint húsz kilót fogyott, ami nyilvánvalóan erős motivációt mutat.
Egyébként éppen egy Williams elleni meccs után döntött a fogyás mellett. A 2021-es világbajnokság második fordulójában Williams 13-7-re legyőzte skót ellenlábasát, és Higgins panaszkodott, hogy időnként alig kapott levegőt. Óriási akaraterővel elképesztő változáson ment keresztül, és megfiatalodva játszik immár 63. alkalommal Williams ellen a Northern Ireland Openen, négy nyert frame-ig.
British Open
Stephen Hendry simán kikapott, de mi ezen a meglepő?
10/08/2022 - 19:02
Az egymás elleni mérleget egyébként a skót vezeti, de nem feltétlenül ezért tűnik inkább ő a favoritnak. Higgins ezer éve nem volt olyan fitt, mint most, Williams ezzel szemben köszvénnyel küszködik. Az is igaz, hogy elmondása szerint sokkal jobban van, és ezt bizonyította is legutóbbi meccsén, amikor Jak Jones ellen 2-0-s hátrányból fordított két százas és további két 50 feletti break segítségével. Fene tudja, ezek a rövid meccsek amúgy is nehezen kiszámíthatóak, de én inkább Higgins győzelmét érzem most, mint Williamsét.
Az örökrangadó mellett is lesznek nagy csaták. Már reggel lesz egy Mark Allen - Matthew Stevens és egy Neil Robertson - Ricky Walden rangadó. Nem rossz bemelegítésnek. 14 órakor az Eurosporton jön Ronnie O'Sullivan és Yan Bingtao, utánuk a fent részletezett Higgins - Williams meccs, illetve velük párhuzamosan Shaun Murphy és Stuart Bingham. Este már biztos, hogy Judd Trump, illetve Mark Selby is asztalhoz lép. Erős nap lesz, az biztos, és a nap végére kialakulnak a negyeddöntős párosítások.
Snooker
Mark Williams: "Rendkívül boldog vagyok!"
13/07/2022 - 10:54
Snooker
Összeáll a négy legjobb férfi és a négy legjobb női snookeres
07/07/2022 - 07:20