Neil Robertson a Talking Snooker podcastban beszélt arról, hogyan készül a vegyespáros világbajnokságra, és a szezon további versenyeire.

A 2010-es világbajnokot a World Snooker a tavalyi szezonban az Év Játékosa címmel illette, hiszen négy versenyt nyert. Az ausztrál sztár azonban úgy véli, hogy még ennél is jobban tudna teljesíteni, különösen a világbajnokságon, ahol a második fordulóban búcsúzott.
"Nagyon figyelmesen néztem Ronnie játékát a világbajnokságon. Feltűnő volt, hogy mennyire könnyedén nyeri a szakaszokat és a meccseket, annak ellenére, hogy nem játszott eszméletlenül jól. Ritkán hozta a tudása legjavát, mégis remekül kontrollálta a mérkőzéseit, összeszedett volt, és könnyedén kreált lehetőségeket.
British Open
John Higgins: Megbocsáthatatlan ez a vereség
28/09/2022 - 07:36
Ezt roppant érdekesnek találtam, és igyekszem minél többet átemelni a saját játékomba mindabból, amit Ronnie-tól tanultam. Remélhetőleg már ebben a szezonban meglesz ennek a nyoma a játékomban."

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Robertsonnak persze elsősorban a jó világbajnoki szereplés hiányzik, hiszen a 2010-es győzelme óta mindössze egyetlen alkalommal jutott el az elődöntőig. A következő vb azonban még nagyon messze van, előbb címvédőként lép asztalhoz az English Openen, a Mastersen, a Tour Championshipen és a Players Championshipen. És mindezeket megelőzi a vegyespáros világbajnokság szeptember végén, ahol Mink Nutcharut, az aktuális női világbajnok lesz Robertson párja.
"Korábban is volt ilyen verseny, Cambridge-ben, a régi snookerklubomban. Gyakorlatilag mindig az győzött, aki Reanne Evansszel került párba. Egyszer én játszottam vele, és persze győztünk, ami csodás élmény volt. Akkoriban Reanne magasan kiemelkedett a női mezőnyből, nem volt még egy hasonló tudású játékos.

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Az utóbbi időszakban viszont rengeteget fejlődött a női snooker, a hölgyek már a Main Touron is nyernek meccseket, és biztos vagyok benne, hogy mind a négyen kiválóan fognak játszani.
Örülök, hogy Minkkel kerültem párba, láttam pár éve a maximumát, és tudom, hogy nyáron legyőzte Mitchell Mannt. Mink egy jó játékos. Izgalmasnak tartom, hogy előretörnek a tehetséges fiatal nők is."

Nutcharut Wongharuthai, azaz becenevén Mink

Fotó: From Official Website

A vegyespáros verseny után rendezik a British Opent, ám Robertson nem vesz részt ezen a versenyen. Számára az októberi Hong Kong Masters lesz a következő megmérettetés, egy nyolcfős, meghívásos torna, amelyet 2017-ben ő nyert meg, tehát címvédőként fog szerepelni.
"A járvány kitörése óta először megyünk Ázsiába. Minden érintett játékos izgatottan várja, hogy ismét külföldön snookerezhessünk, hiszen komoly motivációt jelent számunkra, hogy különböző kultúrákba vigyük el a snookert, különböző rajongók elé.
2017-ben a döntőben Ronnie-val játszottam, és 3000 néző volt az arénában, akik szinte minden egyes lökés után tapsoltak - őrület volt! Úgy hallom, idén is remek lesz a helyszín, és ha egy kicsit is hasonló lesz a verseny a hat évvel ezelőttihez, akkor mindenki imádni fogja."
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "A Tournak segítenie kellene a női snookert"
28/09/2022 - 05:34
British Open
Ronnie O'Sullivan kizúgott a British Openről
27/09/2022 - 08:12