Az immár 23-szoros pontszerző és kétszeres Masters-bajnok arról beszélt a Talking Snooker podcastban, hogy a 2010-es világbajnokság elődöntőjében egyetlen apró csellel sikerült felbosszantania Ali Cartert, akit végül 17-12-re legyőzött. Utólag simának tűnik a meccs, de 8-6-os állásnál egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy az ausztrál lesz a győztes.
"Volt egy borzalmas lökésem, teljesen rossz helyen állt meg a fehér golyó. Egy apró kis résen keresztül éppen ráláttam a feketére, ami az egyik lyuk szájában állt.
Úgy tettem, mintha nem lenne belökhető a fekete. Körbejártam az asztalt, mintha a legjobb biztonsági megoldást keresném, de közben tudtam, hogy be lehet lökni a feketét.
Snooker
Neil Robertson büszkébb a feleségére, mint a saját sikereire
08/09/2022 - 11:27
Aztán egyszer csak megálltam, mintha csak most fedeztem volna fel az utat a fekete felé. Az asztalra hajoltam, belöktem a feketét, és letakarítottam a golyókat. Ali a plafonon volt, teljesen elvesztette a fonalat. Simán hoztam a következő két-három frame-et, és elhúztam.
Ali akkoriban nagyon könnyen felkapta a vizet, és tudtam, hogy ez fel fogja bosszantani. Ezt abszolút kihasználtam."
Robertson tehát bejutott a döntőbe, ahol 18-13-ra legyőzte Graeme Dottot, és ezzel megszerezte élete első (és máig utolsó) világbajnoki címét. Bizonyítván mindezzel, hogy a snookerhez nemcsak jól kell lökni a golyókat, néha mentális hadviselésre is szükség van.
forrás: metro.co.uk
Snooker
Robertson ezúttal is később kezdi meg a szezont – újra beválik neki?
06/08/2022 - 08:18
Snooker
Judd Trump lesz a szezon legjobbja, de Ronnie O’Sullivan zárja az évet világelsőként?
11/07/2022 - 19:09