A Masters címvédője szerint elsősorban az segített a feleségének a depresszió leküzdésében, hogy látta, ahogy Tyson Fury nyíltan szembenéz a mentális nehézségeivel. A nehézsúlyú bokszoló őszintén beszélt a depressziójáról, és Mille is hasonló nehézségekkel nézett szembe, amikor alkoholfüggőségbe csúszott. Fury 2015 után lett alkohol- és drogfüggő, amiről egy 2020-as dokumentumfilmben beszélt.
"Mille már túl van rajta. Igyekszik segíteni másoknak, sokat beszél emberekkel a függőségről. Akkor indult el a helyes úton, amikor látta azt a filmet Tyson Furyról. Fury nagyon hasonló dolgokról beszélt, mint amiken Mille is átment - kivéve a drogfüggést.
Biztos vagyok benne, hogy emberek millióinak voltak és vannak hasonló problémái. Fury óriási segítséget adott nekik pusztán azzal, hogy beszélt róla. Azóta is sokszor említi a közösségi oldalain, nagyon fontos neki ez a téma. Jó dolog, hogy ennyire ismert emberek hajlandóak beszélni a mentális problémákról, mert ennek köszönhetően sokkal több financiális segítséget kapnak azok, akiknek szükségük van rá."
British Open
John Higgins: Megbocsáthatatlan ez a vereség
28/09/2022 - 07:36
Robertson elmondta azt is, hogy tanácsot kért Ronnie O'Sullivantől, miután Millét kórházba szállították 2018-ban, és egyértelművé vált, hogy speciális intenzív kezelésre lesz szüksége ahhoz, hogy megbirkózzon az alkoholfüggőséggel és az öngyilkos gondolatokkal.
"2018 elején történt, hogy Millét kórházba kellett vinni. Nem tudtam, mit tegyek. Felhívtam a menedzseremet, Djangót, aki képben volt. Django régóta jóban van Ronnie-val, aki ugyancsak depresszióval küszködött korábban.
Ronnie összekötött azokkal az emberekkel, akik hasonló mélységeket jártak meg. Ez volt Mille gyógyulási folyamatának első lépcsője. Egy rehabilitációs klinikára került, ahol csodákat tettek vele. Viszont nagyon sokba került.
Szörnyű érzés olyanokról olvasni, akik hasonló helyzetben nem engedhetik meg maguknak a drága kezeléseket, és öngyilkosságot követnek el. Tudom, hogy a brit egészségügy igyekszik segíteni rajtuk, de egyszerűen nincs annyi pénzük, hogy mindenkinek jusson.
Szerencsére nekünk volt erre pénzünk, és Mille egy magánklinikára került, ahol egy hónapot töltött el. Kemény menet volt, de a végén lejött az alkoholról, és teljesen újjászületve jött haza a klinikáról.
Azóta is jár az anonim alkoholisták találkozóira, ez sokat segít neki abban, hogy uralja az életét. Egészen fantasztikus, amit véghez vitt. A fiát nevelte és közben diplomát szerzett Cambridge-ben. Ez akkor is nagyon nehéz feladat, ha teljesen egészséges vagy. Én sokat voltam távol a versenyek miatt, és ez nagyon megnehezítette a dolgát. Számomra az ő teljesítménye nagyobb eredmény, mint mindaz, amit én elértem a snookerben."
forrás: eurosport.co.uk
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "A Tournak segítenie kellene a női snookert"
28/09/2022 - 05:34
British Open
Ronnie O'Sullivan kizúgott a British Openről
27/09/2022 - 08:12