A Wuxi Classic eddig csendesen csordogált, de a második fordulóban már bőven akadt meglepetés. A legnagyobb egyértelműen Mark Selby kiesése, ő a remek napot kifogó Liang Wenbótól kapott ki. Végig a kínai vezetett, és végül 5-3-mal jutott tovább. A friss világbajnokot pedig máris utolérte az átok.
John Higgins nem vágott vissza Alan McManusnak a világbajnoki vereségért. Pedig 3-1-re elhúzott a négyszeres világbajnok, de aztán hozta a tavalyi formáját, és 5-4-re kikapott. Higgins egy éve éppen Wuxiban döntőzött, de ezen kívül abszolút felejthető szezon áll mögötte. Lehet, hogy végleg kikerült a mindig esélyesek csoportjából?
Sosem találnák ki, hogy az első két meccs alapján ki volt a legjobb játékos: Joe Perry. A Gentleman mindkét meccsét 5-0-ra nyerte, előbb a szabadkártyás Chen Zifant intézte el, aztán Robert Milkins is megkapta a magáét. Perry mindkét meccsét 4-4 ötven feletti breaket lökött, tehát igencsak meggyőző a teljesítménye. A következő ellenfele Liang lesz.
Snooker
Mark Selby beszél a sötét időszakáról
4 ÓRA
A címvédő Neil Robertson rosszul kezdte az első meccsét (az első fordulót játék nélkül abszolválta), és kétframe-es hátrányba került Michael Georgiou ellen, aki hosszú évek irodai munkája után tért vissza a profik közé. 3-2-re már az ausztrál vezetett, de kiengedett kissé, és Georgiou egyenlített. Az utolsó két frame viszont a volt világbajnoké lett, aki meglökte idei első százasát. Michael Holt következik.
A nap egyik legjobb meccse érdekes módon a Graeme Dott – Robin Hull találkozó volt. Erre a szervezők sem számíthattak, ezért nem is kerültek tévés asztalra. Hull két 130 feletti (!) breakkel nyitott, de a 2006-os világbajnok egyenlített egy 41-es és egy 65-ös breakkel. Aztán megint a finn következett (59), majd megint a skót (94). Egy nyögvenyelős frame után ismét Hull-nál volt az előny, és utána egy 72-essel lezárta a mérkőzést. Ezzel visszavágott Dott-nak a 2002-es világbajnoki vereségért, és bejutott a 16 közé, tehát egy lépésre került a negyeddöntőtől, ami pályafutása eddigi legjobbja. Kétszer jutott el ilyen magasságokig, 2003-ban Walesben és 2006-ban Máltán.
Kiesett Ricky Walden is, mégpedig Cao Yupeng ellenében. A walesi rangadón Ryan Day legyőzte Mark Williamset. Összesen négy világbajnok esett ma ki: Selby, Higgins, Dott és Williams. Ketten maradtak: Robertson és Murphy. Ők pedig már a negyeddöntőben összefuthatnak. A hazaiak Ding nélkül is jól szerepelnek, hiszen hárman vannak még talpon.

Fotó: Eurosport

Trump ott folytatta, ahol az első fordulóban abbahagyta: nem játszott jól Ben Woollaston ellen, de ezt a meccset is megúszta, és a végére bele is jött, egy százas breakkel zárta le 5-3-ra. Stephen Maguire lesz az ellenfele, aki ugyanilyen eredménnyel lépett túl Michael White-on. A skót is lökött egy százast, és talán valamivel jobb formában van, mint Trump.
Meglepően nehéz falat volt Stuart Bingham számára Anthony Hamilton, aki döntő frame-es csatára kényszerítette a világranglista 12-dik helyezettjét. Sok-sok biztonsági játék, szoros frame-ek után csak továbbment a favorit, aki a 16 között Marco Fuval találkozik. Aki Jamie Jonest intézte el 5-3-ra.
A három főtáblára kerülő szabadkártyás közül ketten túljutottak az első fordulón, és az egyikük, Zhao Xintong megnyerte harmadik meccsét is, mégpedig a jónevű, de mostanában gyengén játszó Jack Lisowski ellen. Shaun Murphy lesz a következő ellenfele. Yan Bingtao nem tudta legyőzni a második Barry-t. Pinches után Hawkins már kifogott rajta, de nem sokon múlt az újabb meglepetés, hiszen a korábbi világbajnoki döntős 3-1-es hátrányból fordított, és csak döntő frame-ben győzött.
A legjobb 16 közé 8 olyan játékos jutott be, aki a világranglistán is a 16 között található. Két olyan meccs lesz csütörtökön, amelyen két top játékos találkozik, Fu – Bingham és Trump – Maguire. Ezzel együtt lehet, hogy mondjuk a Hull – Cao meccs lesz a legjobb.
Snooker
Judd Trump az év játékosa, sorozatban harmadszor
TEGNAP 17:54
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11