Shaun Murphy ugyan elvesztette a snooker világbajnokság 2021-es döntőjét Mark Selby ellen, de a Crucible színházban tapasztalt teltházas hangulat inspirálóan hatott rá.

A 2005-ös világbajnok legyőzte Judd Trumpot és Kyren Wilsont a negyedik világbajnoki döntőjéig vezető úton, ahol végül 18-15-re kapott ki Selby-től.
Murphy az agresszív támadó snookerével tudott sikeres lenni, és különleges vonása volt idei játékának, hogy a fontos frame-ek megnyerése után látványosan, ökölrázással ünnepelt. Murphy a pályafutása nagy részében visszafogta érzelmeit, de mostantól feltett szándéka, hogy kimutassa érzéseit. Úgy látja, hogy van a profi játékosok között egy íratlan szabály, ami szerint a mérkőzés közben mutatott ünneplés nívótlan cselekedet. Az elmúlt időszak járványhelyzetében zárt kapuk között rendezett tornák miatt Murphy szerint jelenleg mindennél fontosabb szórakoztatni a közönséget.
Snooker
Shaun Murphy beszél az óriáskígyóról, aki megfojtotta
TEGNAP 13:25
https://i.eurosport.com/2021/05/04/3126048.png
Mindig furcsa volt nekem, hogy nem látunk ebből többet. Mi mindig olyan visszafogottan viselkedünk, és ezt sosem értettem. A teniszezők minden pont után rázzák az ölküket, a golfjátékosok is megünneplik, ha ütnek egy birdie-t vagy egy eagle-t. A mi sportunk a leggyengébb, amikor az érzelmek kifejezéséről van szó.
Az elmúlt 12 hónapom után elhatároztam, hogy soha többé nem fogok ilyen visszafogottan viselkedni. Igyekszem a lehető legjobban élvezni a jövőben mindent, amit csinálok. Szeretnék minél erősebben kapcsolódni a rajongókkal. Az eddigi visszajelzések alapján tetszik a nézőknek, hogy látnak rajtam érzelmeket, és hogy átérezhetik, mennyit jelent nekem a siker. És ez szerintem is fontos.
https://i.eurosport.com/2021/05/03/3125965.jpg
Olyan, mintha kinyitottam volna Pandora szelencéjét. Úgy döntöttem, hogy ezentúl jobban kimutatom az érzelmeimet. Csupán ennyiről van szó. Ha ez zavar néhány játékost, az sem érdekel. Nem célom, hogy bárkit is megbántsak, de nem fogok kevésbé látványosan ünnepelni. A közönség a legfontosabb. Nélkülük mi semmit sem érünk. Nem fogom vissza magamat csupán azért, mert ez nem tetszik néhány játékosnak.
Nagyon nehéz úgy élni, hogy másnak mutatod magad, mint aki vagy. Én egy bohóc vagyok, de sokáig elrejtettem ezt az oldalamat, mert meg akartam felelni mások elvárásainak, nem akartam kilógni a sorból. Tudom, hogy ha az ember rázza az öklét, és kommunikál a közönséggel, akkor a játékostársak csúnyán néznek a színfalak mögött. Viszont mindenki másnak tetszik a dolog. Az elmúlt év megmutatta, hogy sosem tudhatjuk, mi vár ránk. Az élet egy pillanat alatt megállhat. Ezért is mindent bele fogok adni a játékba, és a nézők szórakoztatásába is.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998428.jpg
Az az igazság, hogy az előző évek folyamán elvesztettem az önbizalmamat. Nyertem néhány nagy versenyt, a Welsh Opent és a China Championshipet. A világbajnokság és a többi Triple Crown-verseny szempontjából viszont elszállt az önbizalmam. Persze erről senkinek sem beszéltem, mert az ember nem akarja kimondani az ilyesmit, még önmaga előtt sem. A világbajnoki döntő után úgy érzem, hogy nagyon sokkal tartozom a közönségnek. Az ő szeretetük és szurkolásuk hozott vissza a régi önmagamhoz. Újjászülettem, és bár nem nyertem meg a világbajnokságot, most már ismét elhiszem, hogy képes vagyok rá. Máris várom, hogy elkezdődjön az új szezon, és remélem, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, és ismét nézők előtt játszhatunk.
Forrás: wst.tv
Snooker
Mark Selby nagyot játszott a vb-n
04/06/2021 13:13
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11