Rendeztek már jónéhány versenyt a 2014/2015-ös snooker szezonban, de most következik a valódi nagyüzem. A vasárnap rajtoló International Championship után rögtön jön a Champion of Champions meghívásos verseny, majd tíz nappal később egy PTC Mülheimben, aztán a UK, és azután még egy PTC. Karácsonyig tehát rengeteg snooker vár ránk, és persze az újévben is hasonlóan zsúfolt lesz a naptár. Előbb azonban néhány szó a pénteken zárult idei második Asian Tour versenyről, melyet Bingham nyert.
Volt néhány érdekes mozzanat: döntőbe jutott a mindössze 19 éves Oliver Lines, a világranglista 93. helyezettje. Ő egyébként az U21-es Európa-bajnok, tehát nem teljesen váratlan a kiugrása, de mindenképp óriási dolog, hogy az első profi szezonjában máris játszott egy profi döntőt. A meglepetésember legnagyobb skalpja Day volt, aki korábban lökött egy 147-es breaket, saját részéről az elsőt, a hivatalos listán pedig a 107.-et. Bingham pedig immár a negyedik PTC-trófeáját nyerte, ezt is Kínában. Többek között Dinget is legyőzte, mégpedig 4-0-ra. A Shanghai Masters után ez volt az idei második tornagyőzelme, megint remek formában van.
Ez volt tehát az IC felvezetőversenye, de mit várhatunk Chengduban? Elsősorban O'Sullivanre fog figyelni mindenki, kérdés, hogy meddig. Az ötszörös világbajnok idén két versenyen indult, és mind a kettőn idejekorán búcsúzott. Most Woollastonnal fog kezdeni a 64 között, aztán jöhet neki rögtön a második fordulóban McManus, aki Sanghajban legyőzte őt. Máskülönben nem került nehéz ágra, hiszen az elődöntőig Hawkins a messze legerősebb ellenfele (papíron), tőle pedig 12 éve nem kapott ki. Na persze McManus is hasonló előjelekkel állt ki ellene másfél hónapja... O'Sullivan egyébként immár "fent van" a Facebookon, akit napi szinten érdekel, hogy mi történik vele, az mindenképp lájkolja!
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44
A tábla első negyedébe került Bingham és Allen, akik idén együttesen már öt döntőnél tartanak, ráadásul Sanghajban éppen egymással játszottak finálét. Most ez nem eshet meg, hiszen már az elődöntőbe is csak az egyikük juthat be, ugyanis már a 16 között egymásba fut(hat)nak.
A tábla alsó ága erősebbnek tűnik, ha csupán a nagy nevek számát tekintjük. A harmadik negyedben található Robertson és Trump, a negyedikben pedig Murphy, Maguire és Fu. Adja magát a kérdés, hogy hol van Ding. A címvédő. Ő bizony otthon csücsül, mert a 128-as tábláról nem tudott bejutni a 64 közé, mivel kikapott az amatőr Wang Zepengtől. És hol van Selby, a világbajnok? Ő is kikapott, mégpedig a fent említett Oliver Linestól. Ők ketten voltak a selejtező legnagyobb skalpjai, de rajtuk kívül még számos klasszis búcsúzott: Lisowski, Cao, Doherty, Cope, Holt, Liang és Campbell.
TV: Vasárnap 10:30 Eurosport (felvételről) és 13:45 (ÉLŐ)
7:30 Eurosport2 (ÉLŐ) és 12:30 (ÉLŐ)
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20
Snooker
Mark Selby nagyot játszott a vb-n
04/06/2021 13:13