Még véget sem ért a Shanghai Masters első fordulója, és máris búcsúzott hat kiemelt, köztük a két legnagyobb nevű világbajnok, O'Sullivan és Higgins. Mégpedig úgy, hogy még csak nyolc meccset játszottak le a 16-ból.
Higgins kiesése nem nagy meglepetés az utóbbi két évét tekintve, legfeljebb annak, aki látta, hogy a skót egész jól belelendült a játékba, miközben Day összeesett. Nem csoda, mert 3-1-re vezethetett volna, ehelyett 4-2-es hátrányba került. Csakhogy Higgins felhozta őt a hibáival, és döntő frame-ben a walesi ment tovább. Higgins éppen Sanghajban, két éve nyert utoljára pontszerző versenyt, és több mint egy éve nem jutott be döntőbe, de még csak elődöntőbe sem.
O'Sullivan remekül kezdett, lökött egy 139-es breaket is, mégsem vezetett az első négy frame után. Aztán pedig egyre többet rontott, bizonyos megoldásaiból arra lehetett következtetni, hogy alighanem a türelmét is elvesztette, és a nyögvenyelős játékból McManus jött ki jobban.
Snooker
Zhou Yuelong: változtatnom kell a mentalitásomon
17/06/2021 13:22
Kiesett Trump is, aki nagyon simán kapott ki a Shanghai Masters első bajnokától, Dale-től. A kedd a walesiekről szólt, hiszen a már említett Day és Dale mellett Williams is győzött (Hawkins ellen), mindhárman selejtezősként. Wales így 100%-kal hozta az első fordulót.
Ding volt az egyetlen kiemelt, aki magabiztosan győzött, már ami a végeredményt illeti. De neki sem ment igazán gördülékenyen a játék, és csak az utolsó két frame-ben lökött értelmes breakeket. Lisowski ellen most ez is elég volt az 5-1-es sikerhez.
És innentől fogva érdekes lesz a szerdai nap, amikor bemutatkozik Selby és Robertson, valamint Maguire, Fu és Allen, hogy a legnagyobb favoritokat említsük. Vajon hányan élik túl az első kört?
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
15/06/2021 07:48
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44