Az északír verseny selejtezőit játsszák ezen a héten keddtől vasárnapig. Napi nyolc mérkőzést rendeznek, így a hét végére 48 játékos kvalifikál a helyszínre, ahol a top 16-os játékosok is lejátsszák majd a maguk selejtezőit. A nyitónapon több meccsen is borult a papírforma, és talán Mink győzelme számít a legnagyobb meglepetésnek, hiszen (egyelőre?) igen ritkán fordul elő, hogy női játékosok meccset nyernek a Main Touron.
Volt azért ennek előjele, hiszen a Championship League-ben a három csoportmeccse közül az egyiket döntetlenre hozta a thai világbajnoknő, mégpedig egy erős játékos, Scott Donaldson ellen. Ha úgy vesszük, ezek után szinte papírformának mondható Mann legyőzése, hiszen ő 25 hellyel hátrébb áll a világranglistán, mint Donaldson.
Mink egyébként úgy győzött, hogy nem lökött félszázas breaket - valószínűleg nem volt egy szemkápráztató mérkőzés, de ez most aligha zaklatja fel őt. Mann is csak egy frame-ben lökött 50 felettit, igaz, akkor kettőt is. Mink ellenfele a főtáblán Ricky Walden vagy Xiao Guodong lesz - ezt az összecsapást már Belfastban játsszák, hiszen Walden a világranglista 16. helyezettje.
British Open
Ryan Day átlépett az árnyékán
15 ÓRÁJA
Mink számára jókor jött a siker, kell neki egy kis extra önbizalom, ugyanis egy hónap múlva a legnagyobb sztárok között kell megmutatnia, hogy mit tud. Ő is ott lesz a vegyespáros világbajnokságon, ahol Neil Robertson lesz a párja.
A keddi nap nyolc mérkőzésén mindössze három százas break született, és ebből kettő egy találkozón. Ryan Day lökte az egyiket, de csak ezt az egy frame-et hozta Ben Woollaston ellen, aki maga is összehozott egy százast. Stephen Maguire 138-asa eddig a legnagyobb, és ő odapakolt mellé egy 90 feletti és egy kerek 80-as breaket is, összességében tehát meggyőzően múlta felül Oliver Brownt, még akkor is, ha a 4-2-es végeredmény nem ezt sugallja. 2-0-ra Brown vezetett, ezután kapcsolt be a skót henger.
Két helyen borult még a papírforma: a hongkongi Andy Lee 4-1-re győzött Jamie Jones ellen, nem törődve a 89 helynyi ranglistás különbséggel. A European Mastersen negyeddöntős walesi, aki Fürthben Yan Bingtaót is búcsúztatta, nem lesz tehát ott Belfastban. Ugyancsak 4-1-re győzött Dylan Emery, aki Cao Yupenget múlta felül. Az éppen top 100-as ifjoncról tavasszal szépeket mondott John Higgins, és Emery már ér el részsikereket: ott volt a European Masters főtábláján is, ahol csak 5-4-re kapott ki Yan Bingtaótól.
A nap egyetlen döntő frame-es csatáját Jimmy Robertson és Gary Wilson játszotta. Nem meglepő, hogy szorosan alakult ez a mérkőzés, hiszen jónevű játékosok mindketten, közel is állnak egymáshoz a ranglistán: Robertson a 24., Wilson a 33. helyen. Ezúttal Robertson győzött, ahogy általában lenni szokott az ő párharcaikban.
Szerdán is nyolc mérkőzést játszanak a selejtezősorozatban, melyeket az Eurosport Playeren nézhetünk élőben. A délelőtt és a kora délután a kínaiaké: Zhang Anda, Wu Yize, Fan Zhengyi és Si Jiahui is asztalhoz áll. 17 órakor érkezik Hossein Vafaei és Mark Davis, illetve a nap legnagyobb neve, Graeme Dott, aki Craig Steadmannel csap össze. 20 órától lesz egy Jordan Brown - Andrew Pagett találkozó, illetve a női snooker szerelmesei Rebecca Kennának szurkolhatnak, aki Dominic Dale-lel küzd meg.
British Open
Mark Allen a csúcsfavorit
01/10/2022 - 15:20
British Open
Nézd vissza Mark Selby British Openen lökött maximumát teljes egészében!
30/09/2022 - 10:16