A 2020/2021-es szezon eddigi részében a komoly pontszerző versenyeneken három játékos osztozott meg: Trump nyert négy trófeát (English Open, Northern Ireland Open, World Grand Prix és German Masters), Selby kettőt (European Masters és Scottish Open), Robertson pedig az Egyesült Királyság Bajnokságát vitte el. 

A két fontos meghívásos címet Allen (Bajnokok Bajnoka), valamint Yan Bingtao (Masters) szerezte meg. A régi nagy trióból ketten is játszottak döntőt, O'Sullivan kettőt, Higgins egyet. Lisowski van még jó formában, aki ugyancsak két döntőt tud felmutatni a szezonban. 
Shoot Out
Így kell debütálni - a mindössze 15 éves Stan Moody egy profit vert meg a Shoot Outon!
14 ÓRÁJA
Ők vannak idén a legjobb formában, és mind ott lesznek a hétfőn kezdődő Welsh Openen, a Home Nations sorozat utolsó állomásán. Ahol egy olyan játékos a címvédő, aki bár Triple Crown-bajnok, mégis rettentő rossz szezont fut. Murphy tavaly remekelt, a Welsh Open mellett a China Chamionshipet is megnyerte, és volt még egy elbukott döntője és további két elődöntője is. Idén is jól indított, elődöntővel kezdte a szezont, de azóta, azaz mintegy fél éve sorra jönnek a korai vereségek. Még csak egy pontszerző negyedik fordulót sem tud felmutatni. Ha marad ez a formája, akkor a harmadik fordulóban a Shoot Out megnyerésével új önbizalomra találó Day simán megállíthatja.
Az egykori Welsh Open bajnok Ding idén négyszer negyedöntőzött, de tovább egyszer sem jutott. Meglepő lenne, ha éppen ebben a négy nyert frame-es formátumban találna magára. Az ő nyolcadában papíron Maguire a legnehezebb ellenfél, de a skót sincs nagy formában. pedig a 2019-es UK döntőben még ők találkoztak egymással... Valójában a teljes felső negyedben nincs egyetlen játékos sem, aki igazán jó formát mutatna manapság, ezért sokesélyes ez a szekció.
A harmadik nyolcadba került Selby, aki hosszabb sikertelenségi sorozat után nagyon rákapott a Home Nations sorozatra. tavaly nyert két állomást, idén elvitte a Scottish Opent, plusz elődöntőbe jutott az Englishen. Kínai szekcióban került, hiszen a 16 játékos közül öten kínaiak. Köztük találjuk Yan Bingtaót, aki Selby legnagyobb ellenfele lehet a nyolc közé jutásért. 

AY0I2796.jpg

Fotó: Eurosport

Ha ez összejön Selbynek, akkor már a negyeddöntőben összefuthat Robertsonnal, akinek elvileg Bingham lehet a legnagyobb falat odáig. Az ausztrál formája kérdéses, hiszen a UK megnyerése óta nem nyert mérkőzést. 2021-ben még nem láttuk, ráadásul januárban volt egy csúnya szemsérülése, a fia foci közben lefejelte a szemét. Szóval vannak kérdések Robertsont illetően.
Az alsó ág felső negyedébe került Trump és Williams. Zhao Xintong, Hossein Vafaei, Perry és Brecel is itt van, csupa veszélyes játékos. A hatodik negyed mindenképp gyengébb, ott Kyren Wilson és Lisowski a két top 16-os játékos. 
A hetedik szekcióból a régebbi motorosok emelkednek ki: Higgins, Allen és Carter küzd meg egy negyeddöntős helyért. A Kapitány megnyerte a Championship League hatodik csoportját, a döntőben 0-2-ről, és meccsballon túlról fordított McGill ellen. Ilyen "apróságok" is tudnak óriási lendületet adni egy snookeresnek.
A tábla alján találjuk az uralkodó világbajnokot. O'Sullivan kiszámíthatatlan, mint rendesen. A szezonjában két döntő és egy elődöntő mellett vannak bizony korai kiesések is. A Championship League ötödik csoportjában február 10-11-én lökött hét százas breaket (16 megnyert frame során), majd kiesett az elődöntőben, és visszalépett a folytatástól. Igazából az a furcsa, hogy elindult... Gilbert, Zhou Yuelong és Gould a három kiemelt a közelében.
Hétfőn kezdődik a három hetes snookermaraton, hiszen a Welsh Open után játsszák a Players Championshipet, majd a Gibraltar Opent. Ez azt jelenti, hogy 21 napig folyamatosan lesz snooker az Eurosporton.
Shoot Out
A leggyorsabb verseny
EGY NAPJA
The Masters
Ronnie O'Sullivan szerint Neil Robertson is a legnagyobbak közé tartozik
18/01/2022 18:52