Rengeteg feltételezést, úgynevezett magyarázatot olvashattunk a közösségi médiában arról, hogy miért lépett vissza a sportág két legnagyobbja a Gibraltar Opentől. Ők játszották a Players döntőjét, nyilván nagyon elfáradtak. Nyilván elég pénzt kerestek. Nyilván a családjukkal akarnak most lenni. Nyilván ez mind igaz lehet valamennyire. Bár azt azért tegyük hozzá, hogy a vasárnapi döntő után csak szerdán kellett volna asztalhoz lépniük, ami nem tűnik őrületesen megerőltetőnek.
Aztán találkoztam egy olyan összeesküvés-elmélettel, ami csak O'Sullivan visszalépését "magyarázza". Miszerint most is Carterrel kellett volna játszania, mint ahogy a Welsh Open negyeddöntőjében is. És hát ők ugye nem annyira szeretik egymást.
Ez a megközelítés finoman fogalmazva is marhaság. Egyrészt implikálja, hogy Carter nem betegség miatt dobta el két hete az elődöntőbe jutás esélyét, hanem azért, mert nem akart a hatszoros világbajnokkal játszani. Ilyen egészen egyszerűen nincs. Másrészt olyan sincs, hogy O'Sullivan a leendő ellenfele iránti ellenszenv miatt nem játszik. Itt profi sportolókról beszélünk, akik nem teázni járnak át egymáshoz, hanem győzni és pénzt keresni akarnak. Nem kell, hogy szeressék egymást. Sőt, jobb is, ha nem.
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
TEGNAP - 19:44
Én az egészet máshogy közelítem meg. Szerintem nem az a kérdés, hogy miért léptek vissza, sokkal inkább az, hogy miért neveztek. Ez a kérdés már a torna előtt is felmerült volt, hiszen O'Sullivan soha nem indult ezen a versenyen, Higgins is csak egyszer. És azt gondolom, hogy a visszalépésükkel meg is adták a magyarázatot. Amikor neveztek, akkor még nem volt biztos, hogy március 22-én az egyéves ranglista első nyolc helyezettje között lesznek. Aztán szereztek annyi ranglistapontot, hogy biztosan ott legyenek a Tour Championshipen, és innentől fogva nincs szükségük a Gibraltar Openre.
Scottish Open
Gary Wilson simán hozta a Scottish Open döntőjét
TEGNAP - 08:51
Scottish Open
Scottish Open : A 7. frame vége Gary Wilson és Kyren Wilson között
TEGNAP - 08:50