Ronnie O'Sullivan egy nehéz pirosat hagyott ki a világbajnokság második fordulójában Anthony McGill ellen, a döntő frame-ben. A hatszoros világbajnok 10-5-ös hátrányból fordított 12-11-re, de túlságosan nagy kockázatot vállalt, amikor nem lett volna szabad - véli Knowles.

Az egykori háromszoros vb-elődöntős szerint O'Sullivannek türelmesebbnek kell lennie. 12-11-es vezetésnél elkövetett egy ki nem kényszerített biztonsági hibát, ami után McGill egy 136-os breaket lökött, és kiegyenlített. A döntő frame-ben mégis O'Sullivan állt jobban, de 42-nél bevállalt és elrontott egy hosszú belökést, ami után ott maradt minden az ellenfelének, aki egy 85-ös breakkel megszerezte a győzelmet.
Knowles biztos benne, hogy O'Sullivan meg fogja szerezni a hetedik világbajnoki címet, és ezzel beállítja Stephen Hendry rekordját, de szerinte ehhez meg kellene könnyítenie az életét kulcsfontosságú helyzetekben.
Snooker
Ronnie O'Sullivan együttérzéséről biztosította Graeme Dottot, akivel egyébként nem szokott beszélni
25/05/2021 12:57
"Ronnie alulbecsüli a tudását. Úgy gondolja, hogy neki mindenféle különleges dolgokat kell tennie ahhoz, hogy győzzön. Pedig időnként elég lenne, ha csak ülne a székében, és várna" - mondja Knowles.
Sokszor előfordul vele, hogy jól játszik, aztán elkezd flikk-flakkokat bemutatni, ahelyett, hogy kicsit jobban kontrollálná a játékot. Ha így tenne, legyőzhetetlen lenne. Túlbonyolítja a dolgokat, és nem azt csinálja, amiben a legjobb. Nagyon sok mindenben erős, és ha azokkal foglalkozna a leginkább, akkor senki sem tudná legyőzni.
Megesik vele, hogy kicsit rosszabbul játszik, elveszít egy szakaszt, és onnantól fogva elmegy a kedve a játéktól. Amikor küzdeni kell, és nincs kedve, akkor vége a meccsének.
Nem gondolom, hogy O'Sullivan volna a valaha volt legjobb snookeres. Neki vannak a legjobb képességei, de szerintem John Higgins a valaha volt legjobb minden játékelemben. Judd Trump rengeteget fejlődött, és ahogy beért, egyre jobban tudja kontrollálni a meccseit. De még mindig van mit tanulnia Mark Selbytől, Higginstől, és Neil Robertsontól."
Knowles szerint Stuart Bingham volt a legutóbbi világbajnokság legjobb játékosa, és őt meglepte, hogy nem tudta megszerezni második trófeáját 2015 után, mivel kikapott Selbytől az elődöntőben 17-15-re.
Szerintem Bingham volt a világbajnokság legjobbja, jobban játszott, mint Selby. Elkövetett néhány kisebb hibát, de breaképítés terén, kiegyensúlyozottságban ő volt a jobb.
A 65 éves Knowles egyébként 2001-ben fejezte be profi pályafutását. Idén megpróbálkozott a Q Schoollal, de nem járt sikerrel.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: Alex Higgins rocksztárokká változtatta a snookerjátékosokat
20/05/2021 07:17
World Championship
Hemzsegnek az esélyesek a snooker vb-n
26/04/2021 07:48