A mai nap tétje a negyeddöntőbe jutás volt Chengduban. A rangadót, ahogy az várható volt, Bingham és Allen játszotta, akik a sanghaji döntővel ellentétben ezúttal izgalmas és egész jó színvonalú meccset tettek az asztalra. Az eredmény alakulása egy női teniszmeccsre emlékeztetett: 3-1 Allennek, aztán 4-3 Bingham javára, és végül 6-4-re győzött az észak-ír. Aki ezzel visszavágott a sanghaji fiaskóért. A negyeddöntőben pedig Michael White lesz az ellenfele, aki bőven okozhat gondot, ha Allen nem figyel oda rendesen.
Marco Fu egy újabb nehéz csatán van túl: Lawlert csak 6-4-re győzte le. A hongkongi az eddigi három meccsén összesen 13 frame-et vesztett (szemben például O'Sullivannel, aki hatot, vagy Williamsszel, aki hetet), pedig még nem is találkozott igazán nagy klasszissal. Nem megy neki igazán jól a breaképítés, alig-alig fordul elő vele, hogy egyetlen breakkel frame-et nyerjen, ezért vannak gondjai. Ezzel együtt, amilyen nagy küzdő, bőven elmehet a döntőig, már csak azért is, mert továbbra sem a legnagyobb ellenfeleket kapja. A negyeddöntőben Milkins lesz, az elődöntőben pedig Walden vagy Burnett lehet az ellenfele. Nem rossz sorsolás!
A felső ágon viszont egy egykori rangadót rendeznek (már ha ennek van értelme). O'Sullivan és Williams csap össze az egyik elődöntős helyért, márpedig nekik ez már a 40. egymás elleni meccsük lesz. Williams 2002 óta nem tudott olyan alkalommal győzni, amikor legalább négy frame-et kellett nyerni... Nagyon meglepő lenne, ha most sikerülne. O'Sullivan ugyanis mindig az átlagosnál jobban koncentrál, ha a walesi ellen játszik (hiszen régen rendkívül veszélyes ellenfél volt), tehát számíthatunk némi brillírozásra. O'Sullivan egyébként ma nem tündökölt annyira, mint tegnap, de nem is volt rá szüksége, mert Li Hang messze nem tudta a legjobbját nyújtani. Rajta is valami hasonlót lehetett érzékelni, mint McGillen, mintha idejekorán feladta volna a próbálkozást, és elvesztette volna a hitét abban, hogy lehet bármi esélye.
Snooker
Zhou Yuelong: változtatnom kell a mentalitásomon
17/06/2021 13:22
TV: Eurosport 8:45 Milkins - Fu, és 12:30 Williams - O'Sullivan. A két élő mérkőzés között felvételről Walden - Burnett.
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
15/06/2021 07:48
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44