Volt már idén három verseny (Asian Tour 1., Wuxi Classic és Ausztrál Open), de ezeket követően egy hónapig nem koccantak a golyók. Most viszont újra nekivág a profi mezőny, mégpedig Rigában, a European Tour első állomásán. Két hét múlva megint egy PTC-verseny, a Paul Hunter Classic következik, aztán a hatpirosos vb, majd szeptember második hetében pedig a Shanghai Masters, és aztán egyre csak sűrűsödik a naptár..
Ami Rigát illeti: most először rendeznek Lettországban profi snookerversenyt, tehát a házigazdák számára óriási hétvége következik, ami remélhetőleg a közönség létszámában és a verseny hangulatában is meg fog látszani. Folyamatosan nyit, terjeszkedik a snooker szövetség, tavaly bemutatkozott India, és idén jönnek a lettek. Ha évente lesz egy újabb helyszín... Lettország egyébként annyira ismeretlen az Egyesült Királyságban, hogy a szövetség jónak látta a honlapján megosztani a következő "információáradatot":
Népesség: 2 millióNyelv: lettFőváros: RigaIdőzóna: BST + 2Szomszédos országok: Észtország, Litvánia, Oroszország és FehéroroszországPénznem: EuroLondon - Riga repülővel: 2 óra, 35 perc
Snooker
Lisowski mint szakkommentátor
13/05/2021 08:55
Ahogy megszokhattuk, csütörtökön játsszák a selejtezőket, pénteken és szombaton a 128-as főtábla első három fordulóját, és vasárnapra marad a 16 legjobb játékos. Ahogy megszokhattuk, Ronnie O'Sullivan nem indul, viszont jó hír, hogy benevezett a Shanghai Mastersre, tehát van rá esély, hogy már szeptemberben látjuk pontszerzőn. Sőt, címvédőként a Paul Hunter Classicon is alighanem részt fog venni.
Rigában viszont egyelőre nélküle rendeznek versenyt. Így is ott lesz nyolc világbajnok: Selby, Robertson, Higgins, Williams, Murphy, Ebdon, Dott és Steve Davis. Utóbbi már be is jutott a legjobb 64 közé egy visszalépésnek köszönhetően. És a hatszoros világbajnok azért is érdekes, mert 36 év után az elmúlt szezon végén kiesett a main tourról, de a szövetség (elsősorban Barry Hearn) nagylelkűen szabadkártyát ad neki. Egészen pontosan neki, Hendrynek és Wattanának, mégpedig egy Invitational Tour Cardot, azaz meghívásos tagságot. Ami azt jelenti, hogy a jövő heti Shanghai Masters-selejtezőben Davisnek négy meccset kell nyernie ahhoz, hogy elutazhasson Kínába. Remélem, Rigában megmutatják nekünk az öreget, mert nem fogjuk már sokszor látni profi versenyen.
A világbajnokokon kívül persze további nagyágyúk is versenybe szállnak az első lett tornagyőzelemért. Ahogy lenni szokott, ismét van bő egy tucat játékos, akik simán győzhetnek, mint minden versenyen. Igazából Ronnie és a rákkal küzdő Carter mellett Ding az egyetlen, aki ezúttal hiányzik. Kérdés, hogy lesz-e meglepetés, és hogy milyen lesz az új helyszín. Az biztos, hogy snookerre éhesen fognak érkezni a játékosok (is), és alighanem az lesz a győztes, aki a leginkább sikeréhes.
World Championship
A snooker világbajnokság legszebb lökései
10/05/2021 13:46
Snooker
David Lilley állította meg Jimmy White-ot a senior snooker vb döntőjében
10/05/2021 10:27