Rory McLeod és Andrew Pagett volt Mark Williams első két ellenfele az 5-ös csoportban, őket összesen három ötven feletti breakkel, és egy frame elvesztése mellett győzte le.

Az utolsó meccsére tartogatta a legjobb formáját, hiszen Li Hang ellen úgy győzött 3-1-re, hogy egy 140-es breakkel zárta le a csatát. Így 9-2-es frame-összesítéssel végzett a csoportja élén, és bejutott a második csoportkörbe.
"Nagyon boldog vagyok, jól alakult a napom, megnyertem mind a három meccsemet. Továbbjutottam, és rendkívül boldog vagyok, hogy ez sikerült. Annak is nagyon örülök, hogy kifejezetten jól játszottam."
Snooker
Összeáll a négy legjobb férfi és a négy legjobb női snookeres
07/07/2022 07:20
Williamsszel párhuzamosan Gary Wilson is megnyerte a maga négyesét, és ő is csatlakozott a csoportgyőztesekhez. Wilson ugyancsak egy százas breakkel zárta le a maga utolsó mérkőzését. 2019 világbajnoki elődöntőse egyébként tavaly éppen Williamstől kapott ki a British Open döntőjében.

Gary Wilson

Fotó: Getty Images

Kedden Stephen Maguire is csatlakozott a továbbjutókhoz, bár ő korántsem mutatott meggyőző teljesítményt. Két döntetlennel nyitott Si Jiahui, illetve Mitchell Mann ellen, majd 3-0-ra legyőzte Matthew Stevenst. Csak jobb frame-különbséggel előzte meg Sit.
Hasonló módon nyerte meg a csoportját Jimmy Robertson, aki Marco Fu és Thepchaiya Un-Nooh ellen is ikszelt, és csak az amatőr Ian Martint tudta legyőzni. Funak ez utóbbi nem sikerült (?), Un-Nooh bukott egy frame-et az amatőr ellen, így tudott Robertson átbukdácsolni a csoportján.

Jimmy Robertson

Fotó: Getty Images

Az eddig lejátszott csoportokból a nagyobb nevek közül Mark Selby, Kyren Wilson, Barry Hawkins, Joe Perry, valamint Graeme Dott búcsúzott. Szerdán a 18-as csoport mérkőzésein három walesi és egy angol csap össze: Dominic Dale, Duane Jones, Daniel Wells és Matthew Selt. A 20-as kvartettben Zhou Yuelong, Mark King, Chang Bingyu, valamint Fergal O'Brien küzd meg egy újabb továbbjutó helyért.
Forrás: eurosport.co.uk
Snooker
30 éve csodálhatjuk az O'Sullivan - Higgins - Williams triót
21/06/2022 11:32
Snooker
Mark Williams: "30 éve nem játszottam ilyen rosszul"
12/06/2022 19:49