Judd Trump volt a szerdai nap első győztese a snooker világbajnokságon. A világelső kilenc ötven feletti breaket lökött, és gond nélkül, 10-4-re legyőzte Liam Highfieldet.

A 2019-es világbajnok célja természetesen a második cím megszerzése, mellyel egyébként idén is hat pontszerzőt gyűjtene, ahogy tavaly is tette. És ahogy soha korábban senki sem. A világelső ezt mondta a győzelme után:
Igyekszem úgy megközelíteni ezt a versenyt, mintha 21 éves lennék. Szeretném minél jobban élvezni a játékot, és egyben szórakoztatni a nézőket. Sok időt kellett otthon töltenem az elmúlt évben, ezért szeretném a lehető legjobban kiélvezni Sheffieldet. Megesett ebben a szezonban, hogy megnyertem egy tornát, átvettem a trófeát, beültem a kocsiba, és hazavezettem. Nagyon hiányzott az a pár óra ünneplés a barátokkal és a családommal. Most megint itt van velem az öcsém, és így van kivel megünnepelni a győzelmeket.
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11
Trump következő ellenfele David Gilbert lesz, aki szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott az első fordulóban.

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Este még ketten csatlakoztak a győztesekhez. Mark Williams és Barry Hawkins egyaránt remekelt. Egyikük sem veszített frame-et, mindketten állva hagyták ellenfelüket, és simán jutottak a második fordulóba. Williams ellenfele John Higgins lesz (!), Hawkins pedig Kyren Wilsonnal meccsel.
Williams annyira jól játszott, hogy az Eurosport szakértői máris az esélyesek közé sorolják. Nem csoda, mert tényleg remek attitűddel, és nem mellesleg okosan, látványosan, és nagyon pontosan játszott az első mérkőzésén. Ezt mondta a walesi:
Nem fogok megijedni a mérkőzéstől. Lesznek olyan lökéseim, amelyek ha beesnek, az óriási érzés, de ha nem, akkor nagyon bután fogok kinézni. Nem érdekel. Nem foglalkozom azzal, hogy ki mit mond vagy gondol. Ha jó ötletnek tartok egy lökést, bevállalom.
Mark Selby 8-1-re elhúzott, egészen remek játékkal, nyolc 50 felettit lökve. Volt köztük két százas is. Shaun Murphy és Mark Davis mérkőzésén a selejtezős vezet 5-4-re. Ez a két mérkőzés zárja csütörtökön az első fordulót, és velük párhuzamosan megkezdődik a második kör is.
Egészen pontosan Ronnie O'Sullivan és Anthony McGill, valamint Neil Robertson és Jack Lisowski vágnak bele az immár 13 nyert frame-ig tartó, háromszakaszos mérkőzésekbe. A hatszoros világbajnok és a tavalyi elődöntős csatájának első felvonása magyar idő szerint 14 órakor rajtol, a másik rangadó pedi 20 órakor kezdődik. Csütörtökön csak két szakasz lesz, délelőtt ne keressünk élő mérkőzést a tévében.
McGillnek lehet esélye O'Sullivan ellen. A skót ugyanis van annyira kitartó és, jó értelemben véve pofátlan, hogy megnehezítse a címvédő dolgát, vagy akár le is győzze őt. A statisztika ugyanakkor egyértelműen O'Sullivan mellett szól, hiszen eddigi mind a hat mérkőzésüket ő nyerte.
Lisowskinak is bőven van miért visszavágnia Robertsonnak. Egyrészt két döntőben is kikapott tőle, másrészt eddigi tíz meccsükből csak egyet nyert az angol, az is egy lényegtelen Championship League összecsapás volt. A korábbiakban tapasztaltak alapján Robertson visszaesése volna szükséges ahhoz, hogy ne az ausztrál menjen tovább.
World Championship
Selby remekelt vasárnap este, 10-7-re vezet
03/05/2021 07:31
World Championship
Murphy és Selby játssza a világbajnoki döntőt
02/05/2021 07:14