Mark Allen közel 15 éve, 2009-es világbajnoki elődöntője óta meghatározó játékos. A top 16 tagja, aki 2011-es UK fináléja óta szinte minden évben játszott döntőt vagy döntőket. Két elbukott UK-fináléja mellett nyert már Masterst és Bajnokok Bajnokát, illetve a tavalyi szezonban végre a hazai tornája, a Northern Ireland Open címét is meg tudta szerezni. Régóta tartják őt a világbajnokság egyik favoritjának, ám az említett, bő évtizedes elődöntő óta mindössze három negyeddöntőre futotta tőle.
Sokak szerint elsősorban a túlsúlya gátolja meg Allent abban, hogy istenigazából kiteljesedjen, és több elsőséget, köztük Triple Crownt-trófeákat is szerezzen. Ezzel ő maga is tisztában van, de kellett neki egy nagy lökés ahhoz, hogy megkezdje a fogyást. Ezt a lökést pedig némileg meglepő módon Ronnie O'Sullivantől kapta meg a 2022-es világbajnokságon.
"A meccsünk után beszélgettünk egy jót Sheffieldben. Kábé egy órát ültem a szobájában, beszéltünk snookerről és minden másról, sokat segített nekem, jó élmény volt.
British Open
Ryan Day átlépett az árnyékán
14 ÓRÁJA
Adott néhány tanácsot is. Az egészségemmel kapcsolatban a fogyásról beszélt. Azt mondta, hogy ha segít a snookerben, az csodás, de ha nem, akkor is jobb lesz tőle a hozzáállásom, jobban fogom érezni magam, jobban fogok viselkedni a kislányommal, szóval csakis előnyös lehet a számomra.
Ettől megváltoztak a prioritásaim, és nyáron sokáig nem is snookereztem. Jól fogadtam mindazt, amit Ronnie mondott, és sokat dolgoztam a nyáron. Remélem, meglesz az eredménye az asztal mellett is."
Meglepő lehet, hogy ők ketten egy hotelszobában cseverésztek hosszasan, azok után, hogy a 2020-as Bajnokok Bajnoka tornán csúnyán összekaptak. Akkor O'Sullivan azzal vádolta Allent, a verseny későbbi bajnokát, hogy zavarja őt a lökések közben.
Az északír játékos erről azt mondta, hogy már a múlté, mert ilyesmi könnyen megtörténhet egy-egy fontosabb meccs hevületében.
"Nem akarok erről beszélni, mert amikor meccset játszom, olyankor egy állat vagyok, ki akarom nyírni az ellenfelemet. A meccs után viszont mindnyájan profi sportolók vagyunk. Ilyesmi megesik minden játékossal.
Jót beszélgettünk Ronnie-val, akitől nagy dolog, ha ennyi időt szán valakire, mert igen elfoglalt ember, így különösen nagyra értékeltem ezt tőle.
Az a legfontosabb, hogy odafigyelek arra, mit eszem. Átállítottam az agyamat, és így rendkívül keveset eszem. Jó irányba haladok, mert több mint 20 kiló lement már. Szeretnék még tíz kilót leadni a British Openig. Nagyon nehéz meló ez nekem, sokkal keményebb, mint gondoltam volna, és nehezebb, mint bármi, amit korábban csináltam.
Nagyon szeretnék jól szerepelni a világbajnokságon, és azt gondolom, hogy erre megvan minden esélyem, mert mindenkit győztem már le hosszabb meccseken. A fogyásnak köszönhetően mentálisan is erősebb leszek hosszú távon, és ez biztosan segíteni fog Sheffieldben."Forrás: metro.co.uk
British Open
Mark Allen a csúcsfavorit
01/10/2022 - 15:20
British Open
Alig lehet ráismerni Mark Allenre, úgy lefogyott
29/09/2022 - 08:38