Maguire egy olyan tornát nyert meg, melyen a szezon legjobbjai vettek részt. A legelitebb versenyt (mely idén O'Sullivan nélkül zajlott), melyen mindössze nyolcan indulhattak. Speciel Maguire nem is indulhatott volna a szezon kilencedikjeként, de Ding kénytelen volt kihagyni a versenyt, ezért kapott helyet a skót.


Erre szokták mondani, hogy maximálisan kihasználta a kapott lehetőséget. Legyőzte Robertsont, majd Trumpot, a döntőben pedig Allent. És ezzel kasszírozott 150.000 fontot. Érdekesség, hogy ez messze a legnagyobb pénzdíj, amit eddig szerzett, pedig nyert ő már Egyesült Királysága Bajnokságát is. Csakhogy 2004-ben az a győzelem "mindössze" 70.000 fontot hozott neki.
Maguire a hatodik pontszerzőjét nyerte, ami ahhoz képest nagyon alacsony szám, hogy mekkora ígéretnek, jövőbeli világbajnoknak tűnt még a 2000-es évek elején. A UK mellett 2004-ben megnyerte a European Masterst is, és egy British Open döntője is volt, nem csoda, hogy felért a ranglista 3. helyére. Aztán pár évig semmi, de 2007-ben és 2008-ban megint jöttek a döntők és a tornagyőzelmek, aminek következtében a második helyen is állt. 
Snooker
Zhou Yuelong: változtatnom kell a mentalitásomon
5 ÓRÁJA

maguire1.jpg

Fotó: Eurosport

Aztán megint "eltűnt" kissé, egészen 2013-ig kellett várnia a következő trófeáig. Azóta viszont néha a top 16 közül is kiesett, úgy tűnt leáldozott a csillaga, hiszen közben sok idő eltelt, már 39 éves. 
Ezen a tornán viszont szerencséje (is) volt. A fent említett mázlis részvétel mellett biztos, hogy hozzájárult a sikeréhez az is, hogy Trump "leszólta" őt az elődöntőjük előtt. Kapitális hiba volt a világelsőtől, hogy olyanokat mondott a skótról, hogy "hiányzik belőle a kellő mentalitás és az eltökéltség ahhoz, hogy világklasszis váljon belőle". Még akkor is hiba volt ez Trumptól, ha egyet lehet vele érteni. Merthogy alighanem felpaprikázta a skótot, aki pár nappal később már tornagyőztesként örülhet. 
Maguire a döntő után ezt mondta:
"Ha ezek után nem lesz kellő önbizalmam a versenyekre, akkor valami baj van velem. Most pihenek pár napot, aztán elkezdek készülni a világbajnokságra."
És bizony Maguire-rel ezek után számolni kell. Akár a világbajokságon is. Miért ne?
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
15/06/2021 07:48
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44