Jack Lisowski élete legjobb szezonját futja, hiszen három pontszerző döntőt játszott idén. Viszont mindegyiket elvesztette, és most már nagyon szeretrné megszerezni élete első profi trófeáját. Úgy gondolja, hogy ennek elengedhetetlen feltétele, hogy valódi rivális legyen jó barátja, a világelső Judd Trump számára.
A három döntős szereplés azt eredményezte, hogy Lisowski ott lesz a szezon nyolc legjobbjának rendezett Tour Championshipen. Lisowski pályafutása során hat döntőt játszott, mindegyiket elbukta, az idei hármat egyaránt Trump ellenében. A World Grand Prix, a German Masters és a Gibraltar Open fináléjában maradt alul.
A Gloucestershire-i snookeres elmondta, hogy nagyon nehéz a barátja ellen asztalhoz lépni, különösen ennyire fontos mérkőzéseken. Ugyanakkor azt is tudja, hogy Trump szintjét kell megcéloznia ahhoz, hogy versenyeket nyerhessen. Úgy gondolja, hogy mostanra már hozzászokott a 2019-es világbajnok elleni csatákhoz, és itt az ideje valódi rivalizálást kialakítania vele. Ezt mondta minderről:
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
13 ÓRÁJA
"Szörnyű, amikor egymás ellen játszunk fontos meccseket. Tudom, hogy nagyon szeretné, ha már nyernék valamit. Ha legyőzném, biztosan csalódott lenne a vereség miatt, de egyúttal örülne is az én sikeremnek. Fura helyzet. Nagyon sajátos élmény a legjobb barátod ellen játszani egy döntőben.

Lisowski-B-2048x1365.jpg

Fotó: Eurosport

Mindenki tudja, hogy jelenleg ő a legjobb snookeres a világon. Ki tudja, mi történt volna, ha nem vele futok össze ebben a három döntőben? Ő a legjobb, ezért le tudott győzni. Nem azt akarom mondani, hogy máris riválisok vagyunk, de remélem, a jövőben majd ezt állíthatom, amikor én is nyerek versenyeket. Boldog lennék, ha én is a riválisai közé tartoznék. Ez most a célom, és ha elérem, akkor tudni fogom, hogy jól mennek a dolgaim."
"Rendkívül fontos számomra, hogy győzzek, és ennek a terhe már nyomja a vállamat. Nem állíthatom, hogy ha szerzek egy trófeát, akkor özönleni fognak a továbbiak, de a kiegyensúlyozottságom önbizalommal tölt el. Korábban el sem tudtam képzelni, hogy ilyen rövid idő alatt háromszor jussak el döntőig. Ez a tény nagyon sok önbizalmat ad.
Az ember győzelemről álmodozik, mindenki fel akarja emelni a trófeát a hét végén. Ez az én álmom is. Persze a világbajnoki cím lenne a legcsodálatosabb, de minden más tornagyőzelem is boldoggá tenne. Előfordult velem, hogy egyes döntőkben elvesztettem a koncentrációmat, mert azon kezdtem el gondolkodni, hogy milyen érzés lesz győzni. Sosem volt egyszerű dolgom, mert a hat döntőben Trump, Robertson, illetve Selby voltak az ellenfeleim. Márpedig ők a döntőben még tovább emelik a játékuk színvonalát. Tanulnom kell tőlük, és nem szabad a győzelmen agyalnom. Persze ezt sokkal könnyebb mondani, mint megcsinálni. 
Nem akarok változtatni a stílusomon. Nem vállalok be kevesebb lökést. Ugyanannyit kockáztatok, mint korábban, csak egyszerűen jobban játszom, többször beesnek a lökéseim. Valószínűleg még mindig túl sok kockázatot vállalok, mert néha elragad a hév, de mivel többször bejönnek a kockázatos lökések, jól jövök ki belőlük.
Amikor snookert nézek, azokat a játékosokat szeretem, akik bevállalják a lökéseket. Az ilyen felfogástól lesz igazán izgalmas a snooker. Úgy érzem, hogy amikor bevállalósan játszom, akkor én irányítok. Nehéz olyan ellenféllel játszani, aki belöki az olyan golyókat, amikre mások nem számítanak, hát még ha meg is nyerni a frame-et. Jobb, ha mindent megteszel a győzelemért, mint ha arra vársz, hogy a másik hibázzon. Végül is be kell lökni a golyókat.
A koronavírus eleinte fölém kerekedett. A szezon első felében folyton kifogásokat kerestem, és negatívan gondolkodtam. A snooker jó lecke, mert ha csak sajnálod magad, akkor mindig alul maradsz. Sokat tanultam önmagamról, és sokkal keményebb lettem. Rájöttem, hogy a legtöbben jóval nehezebb helyzetbe kerültek, mint én, azt viszont jó látni, hogy össze tudtunk fogni, és együtt ki fogunk keveredni ebből a helyzetből. Szerencsés vagyok, hogy snookerrel kereshetem a kenyerem. A sportunk is megerősödve jön ki a pandémiából."
forrás: wst.tv
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
EGY NAPJA
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19