Davies már áprilisban történelmet írt azzal, hogy ő lett a legfiatalabb játékos, aki mérkőzést nyert a világbajnokságon, miután a selejtezőben legyőzte Aaron Hillt. Aztán erre rátett egy lapáttal, amikor a következő fordulóban Fergal O'Brien skalpját is megszerezte. Mindezt még a 16. születésnapja előtt.
Augusztusban, immár 16 éves fejjel megnyerte az IBSF mindhárom utánpótlás-világbajnoki címét (az U16-os döntőben Révész Bulcsút legyőzve), és most már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Davies Nagy-Britannia legígéretesebb fiatal tehetsége.
Nemcsak tehetséges persze, hanem rendkívül jó körülmények között is tud készülni, hiszen napi szinten játszik a háromszoros világbajnok Mark Williamsszel, valamint Jackson Page-dzsel. Az edzője pedig a jelenlegi szenior világbajnok, Lee Walker.
British Open
Mark Williams: "Már nincs mit bizonyítanom"
21/09/2022 - 12:39
"Óriási szerencse, hogy Markkal tudok gyakorolni, és hogy Lee az edzőm. Mindketten azt igyekeznek belémverni, hogy a snooker nem a különleges lökésekről szól, hanem arról, hogy a lehető legjobb játékos tudd kihozni magadból. Rengeteget tanulok Marktól és Jacksontól. Pusztán azáltal, hogy velük gyakorolok, egy csomó minden rám ragad.
Lee már nincs a profi mezőnyben, és nem sűrűn játszik. Néha beugrik, és ad nekem egy órát. Markkal és Jacksonnal viszont minden nap együtt játszunk."

Lee Walker

Fotó: WorldSnooker

Azt gondolhatnánk, hogy Williams szépen megdicsérte Daviest ezekért a nem akármilyen sikerekért, de ez nem így van. Nyilván nem szeretné, hogy az ifjonc elbízza magát. Davies azonban nem hagyja magát.
"Ritkán dicsér meg engem. Amikor megnyertem az U21-es vb-t, felhívott, és azt mondta, hogy én vagyok a legszerencsésebb játékos, akivel valaha találkozott. Mire azt válaszoltam, hogy ez nem szerencse volt, hanem tudás, és amint hazaérek, megmutatom neki, hogyan kell elődöntőt nyerni, mert ő képtelen erre."
Williams mondott szép dolgokat is fiatal edzéstársáról. Korábban azt nyilatkozta, hogy ilyen korú játékos még sosem játszott ennyire jól, Ronnie O'Sullivant kivéve. Fergal O'Brien pedig azt találta mondani Daviesről, hogy egészen biztosan világbajnok lesz egyszer.

Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

Williams a leghíresebb játékos Davies körül, de valójában Lee Walker az, akinek a legtöbbet köszönheti a fiatal walesi, hiszen a korábbi profi játékos az edzője hat éves kora óta. Nem csoda, hogy a fiatal óriási lelkesedéssel beszél mesteréről.
"Bármilyen gondom van, akár a snookerrel, akár mással, Lee mindenben tud nekem segíteni. Egyértelműen ő a legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam. Ha valaki elkezdené verni egy bottal, akkor Lee megkérdezné tőle, hogy minden rendben van-e. Csodálatos ember."
Davies részlegesen süket, és emiatt kénytelen volt ott hagyni az iskolát a pandémia idején, és már nem is fog visszatérni. Minden energiájával a snookerre összpontosít.
"A covid elején nem lehetett iskolába járni, mert bezárták a sulikat. Aztán amikor visszamentünk, mindenkinek maszkot kellett hordania, de mivel én nagy részben szájról olvasok, nem értettem a tanárokat, ezért kénytelen voltam ott hagyni az iskolát. 14 évesen magántanuló lettem, és mostanra végeztem a kötelezőkkel. Nem kell semmi másra figyelnem, csak a snookerre.
Világelső és világbajnok akarok lenni. Nyilván mindez még távol van tőlem, de ezek az elsőrendű céljaim."
via metro.co.uk
British Open
Stephen Hendry simán kikapott, de mi ezen a meglepő?
10/08/2022 - 19:02
Snooker
Mark Williams: "Rendkívül boldog vagyok!"
13/07/2022 - 10:54