A július 31-re átütemezett snooker világbajnokság selejtezőit közvetlenül a torna előtt rendezik, július 21-28 között. A rendszeren és a mérkőzések hosszán is változtattak, bár a szisztéma hasonlít az egy időszakkal korábban megszokotthoz. Négylépcsős lesz a selejtező: az első fordulóban a 81-144. hely közötti 64 játékos meccsel. A győztesek a második fordulóban találkoznak a 49-80. helyezettekkel. Természetesen ismét csak a győztesek jutnak tovább, akiket a 17-48. helyezett játékosokkal sorsolnak össze. Ekkor lesz 32 győztes, akik az utolsó, negyedik fordulóban harcolnak meg a Crucible-szereplésért.
A legfontosabb részlet az, hogy az első három forduló mérkőzéseit hat nyert frame-ig játsszák, csak az utolsó mérkőzések mennek a hagyományos módon, tíz nyertig. A rövidítés oka az, hogy a meccseket így egy szakaszban le lehet majd játszani, és ennélfogva a lehető legkevesebbet fognak érintkezni a játékosok.
Kérdés persze, hogy a jelenlegi járványhelyzetben lehet-e tartani a főesemény maratoni voltát, maradnak-e a tíz, majd 13, aztán 17, és végül 18 nyert frame-ig tartó csaták. Egyelőre nem tudni arról, hogy ezen változtatnának. 
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
A másik fontos kérdés pedig az, hogy a Nagy-Britannián kívüli játékosok el tudnak-e jutni a helyszínre. Azaz az angliai Sheffieldbe, ahol a selejtezőket is rendezik. Annyi bizonyos, hogy Marco Fu lemondta a részvételt, és benne van a pakliban, hogy ez másokkal is megtörténik. Ne feledjük, a mezőny számottevő része kínai, és náluk épp a napokban indult útjára a járvány második hulláma...
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16