A Shanghai Masters döntőjében Stuart Bingham 10-3-ra legyőzte Mark Allent. Egy igen vacak meccsen, ahol mindketten sokat hibáztak. Sommásan úgy lehet összefoglalni, hogy Bingham rosszul játszott, de Allen még rosszabbul. Ha valaki nagyon akarja mentegetni az észak-írt, akkor hozzáteheti, hogy Binghamnek viszonylag sokszor volt szerencséje (mellélökött egy golyót, de nem hagyott állást maga után), de Allen így is rengeteg sanszot kapott, amelyeket nem tudott kihasználni.
Sajnos egy tornából leginkább a finálé marad meg sokakban, már csak azért is, mert többnyire azt látják a legtöbben. Így aligha fogunk jó szájízzel emlékezni erre a mostani sanghaji versenyre, pedig a döntőtőtől eltekintve bőven voltak magas színvonalú, jó meccsek. Azt hiszem, Allen elfáradt a végére, és képtelen volt hosszabb ideig koncentrálni. Lehet, hogy a néhány Bingham számára szerencsés eset felzaklatta, vagy éppen az is megzavarhatta, hogy nem jött össze a maximum az ötödik frame-ben (a 13. piros után rontott). Na de akkor már 4-0-s hátrányban volt!
Allen bőven lehetett fáradt, hiszen a három utóbbi versenyen döntőt játszott, tehát már kifacsart állapotban lehet. Nincs ő ehhez hozzászokva, sosem ment még neki ennyire jól a játék ilyen hosszú ideig. Most mégis Bingham örülhet jobban, hiszen megszerezte második pontszerző trófeáját, és a vele járó 85.000 fontot. Mi pedig egy kissé rossz szájízzel vehetjük tudomásul, hogy némi szerencsével is lehet ilyen nagy versenyt nyerni. Merthogy Bingham a negyeddöntőben (McManus), az elődöntőben (Ding) és a döntőben is gyenge napot kifogó ellenfelet kapott. De ez persze nem az ő hibája.
Snooker
Révész Bulcsú és a biztonság
TEGNAP 07:48
Két napja derült ki, hogy nem októberben rendezik az Indian Opent. Választások miatt (!) márciusra tették át, ami lazább őszt, és még eseménydúsabb tavaszt eredményez a mezőny számára.
Snooker
A fegyelem a kulcs, mondja Jackson Page
11/06/2021 09:44
Snooker
John Higgins - túlsúlyos vagyok, bringára ülök
07/06/2021 10:20