Az immár 30 éves snookeres még így is a világranglista nyolcadik helyén áll, tehát semmiképp sem mondható tragikusnak a helyzete, de mint Wilson elmondta, az utóbbi időkben nem élvezte a játékot, és ez érezhető az eredményein.
"Az a legfontosabb célom az új szezonra, hogy ismét megtanuljam élvezni a snookert. Eljutottam arra a pontra, amikor már nem volt benne örömem, mert túlságosan fontos lett. Sokszor hazavittem magammal a munkámat, és ez nem tett jót a családi légkörnek.
Ezért visszaállok arra, hogy csakis munkaként kezelem a snookert. Amint befejezem a napi gyakorlást, vagy hazamegyek a versenyekről, onnantól fogva nem fogok foglalkozni vele. Amint belépek az ajtón, nem leszek más, mint apa és férj.
World Championship
Ding idén sem lesz világbajnok, Wilson viszont lehet
21/04/2022 07:35
Továbbra is fontos nekem, hogy mindent beleadjak, és meg fogom hozni a szükséges áldozatokat annak érdekében, hogy a csúcsra jussak, de ugyanakkor szeretném élvezni is a pályafutásomat."
Az ember egyszercsak rájön, hogy egészség és család nélkül az egésznek nincs semmi értelme.
Wilson a tavalyi szezonban nem tudta gyarapítani trófeái számát, de eljutott a UK és a Bajnokok Bajnoka elődöntőjéig, ami mutatja, hogy nincs komoly gond a játékával.
"Őrült szezon áll mögöttünk, számos nagy tehetség érte el első sikerét. Zhao Xintong, Fan Zhengyi és Luca Brecel is - persze Luca már korábban is nyert versenyt, de tavaly nagyot szólt a UK-döntője és a Scottish Open győzelme. Két régi motoros is nyert egy-egy versenyt, Joe Perry és Robert Milkins, és persze azok is nyertek trófeákat, akik mindig szoktak.
Ez is mutatja, hogy mennyire magas a színvonal. Múlt hétvégén Sam Craigie-vel játszottam a European Masters selejtezőjében. Sam egy nagyszerű játékos, és rögtön az első fordulóban vele kellett találkoznom, ebből is látszik, hogy milyen komoly a mezőny. Sam annyira jó, hogy bármikor nyerhet egy versenyt. 11 éves korom óta ismerem, tudom, hogy milyen tehetséges.
Tavaly minden versenyen egy győzelemre voltam attól, hogy igazán jónak mondhassam a szereplésemet. A European Mastersen a 32 között 5-4-re kaptam ki Fantól, egy nagyszerű meccsen. A döntő után azt mondta, hogy ez a győzelem volt számára a fordulópont. Néha úgy érzem, túlságosan szigorú vagyok magammal. Sokak számára komoly skalpot jelentek, és mindenkinek jól kell játszania ahhoz, hogy legyőzzön engem."
forrás: metro.co.uk
Gibraltar Open
Milkins vitte a trófeát, Higgins a bónuszt
27/03/2022 07:41
Turkish Masters
Ding felébredt hosszú álmából
12/03/2022 08:24