Két világbajnoki csatát vívtak a negyeddöntők között.

Az egyik végtelenül simán alakult, Mark Selby 13-3-ra legyőzte Mark Williamset, amivel tovább erősítette eddig sem gyenge esélyét a végső sikerre, a negyedik világbajnoki címre. A másik toprangadón Shaun Murphy varázslatos második szakaszt produkálva 10-6-ra elhúzott, ám Judd Trump 11-11-nél utolérte a 2005-ös világbajnokot, aki rengeteget hibázott. A világelső azonban nem tudott fordítani, Murphy a végére összekapta magát, és két 60 feletti breakkel lezárta a mérkőzést.
Szintén erős mérkőzésnek ígérkezett Neil Robertson és Kyren Wilson csatája. 8-8-ig teljes mértékben kiélezett is volt, de a szerdai harmadik etapban az ausztrál katasztrofális teljesítményt nyújtott. 63%-os golyóbelökéssel esélye sem volt a frame-nyerésre. Wilson ezzel szemben parádézott, és 13-8-cal masírozott be a legjobb négy közé. Wilson sorozatban hatodszor volt negyeddöntős a világbajnokságon, és a harmadik negyeddöntőjét nyerte meg. Ezt mondta utána:
World Championship
Selby a legnagyobb sztárok közé emelkedett
04/05/2021 07:11
Tavaly Judd Trump volt a legnagyobb favorit, de én legyőztem. Idén Neilt tartották a fő esélyesnek, de őt is legyőztem. Hiszek magamban, amikor jó formában játszom, bárkit le tudok győzni. Nem látnám értelmét annak, hogy csak a pénzért játsszak, és megelégedjek azzal, hogy néha bejutok egy-egy negyeddöntőbe. Ha kikapok az elődöntőben, akkor bosszúsan megyek haza, nem leszek elégedett. Mindent beleadok, és hiszek benne, hogy meg tudom szerezni a trófeát.
Stuart Bingham ezzel szemben a 2015-ös világbajnoki címe óta egyszer sem játszott elődöntőt a Crucible-ben (előtte is csak egy negyeddöntőre futotta tőle). Idén viszont remekel, annak ellenére (vagy tán éppen azért?), hogy selejtezőket kellett játszania a főtáblára kerülésért. Anthony McGill ellen döntő frame-es csatát nyert, melyet egy 125-ös breakkel zárt le.

Stuart Bingham

Fotó: WorldSnooker

Bingham és Selby játssza az első elődöntőt. Az a helyzet, hogy ha a háromszoros világbajnok továbbra is úgy snookerezik, mint az első három mérkőzésén, akkor őt senki sem tudja megállítani - Bingham sem. Ha viszont egyszer csak elfogy a lendület, akkor biztos, hogy Bingham ugrásra, és akár győzelemre kész lesz.
Az alsó ágon Murphy és Wilson csap össze. Egyetlen igazán érdemleges mérkőzésük volt eddig egymással. A 2020-as Welsh Open döntőjében Murphy 9-1-re elgázolta Wilsont, akinek tehát bőven van miért visszavágnia. Az eddig látottak alapján ha jól megy Murphy-nek, akkor alighanem ő játszik jobban, viszont messze nem annyira kiegyensúlyozott és megbízható a formája, mint Wilsoné. Az elődöntők már 17 nyert frame-ig tartanak. Selby-ék csütörtökön 14 órakor, Murphy-ék pedig 20 órakor kezdenek.
World Championship
Selby remekelt vasárnap este, 10-7-re vezet
03/05/2021 07:31
World Championship
Murphy és Selby játssza a világbajnoki döntőt
02/05/2021 07:14